Categories: Stil de viaţă

Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunului: Nu sunt multe produsele care pentru câțiva lei să ne aducă atâtea „bunătăți”

Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunului: Nu sunt multe produsele care pentru câțiva lei să ne aducă atâtea „bunătăți”.

În plin Post al Crăciunului, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția că nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase și că putem să avem beneficii și din alimente banale „la care nu ne-am gândi că fac miracole”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic dezvăluie că sardinele sunt tot mai recomandaţte de nutriţionişti întrucât nu acumulează metale grele, hrana lor fiind planctonul.

Mihaela Bilic: Sardina se hrănește cu alge și plancton, fără risc de contaminare cu metale grele

„Conserva de sardine, omega-3 și calciu la un loc. Pentru că e Postul Craciunului vorbim de pește mult mai des. Si pentru că e anotimpul rece avem nevoie de mai multe grăsimi. Apare firesc recomandarea să mâncăm pește gras, măcar de 2 ori pe săptămână spun nutriționiștii.

Nu cred ca mai e nevoie sa ridic în slăvi efectele benefice ale acizilor grași omega-3:

  • scad inflamația,
  • reduc trigliceridele și ateroscleroza,
  • fluidifică sângele
  • susțin funcția cerebrală.

Ideal ar fi să mâncăm pește gras pentru omega-3, nu să-l luaăm din farmacie. Și dacă somonul sau tonul nu sunt atât de accesibili ca preț, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la îndemână oricui. Nu e nevoie ca peștele să fie proaspăt, varianta congelată sau în conservă e la fel de sănătoasă.

Vreau să laud în mod special sardina, un pește mic care se hrănește cu alge și plancton, fără risc de contaminare cu metale grele așa cum se întâmplă la peștii mari.

Varianta în conservă, pentru că e mâncată cu tot cu oase, are și avantajul de a fi o sursă excelentă de calciu. Acest calciu are o bio-eficiență ridicată, fiind absorbit și utilizat foarte bine în organism.

Iar dacă alegeți conservă în sos tomat, mai „primiți” un bonus: fierul, care se absoarbe la cote mari din cauza mediului acid asigurat de roșii.

Sper ca banala conservă de sardine să capete acum altă valoare în ochii voștri, pentru că nu sunt multe produsele care pentru câțiva lei să ne aducă atâtea „bunătăți”, a scris Mihaela Bilic.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

7 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

8 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: