Categories: Ştiri sănătate

Mihaela Bilic, recomandări pentru masa de Crăciun: Fiți zgârciți cu maioneza!

Cum să mânânci de toate de Sărbători, fără să faci indigestie. Mihaela Bilic, nutriționist, a oferit câteva recomandări prețioase.

În cazul în care ești gurmand și nu te poți abține de la toate bunătățile de pe masa de Crăciun, ar fi bine să ții cont de anumite recomandări.

„Cum să facem să mâncăm din toate fără să ne alegem cu o indigestie? Iată câteva recomandări care pot face diferența.

Spațiați și temporizați felurile de mâncare, puteți mânca din toate, însă nu tot la o singură masă! Consumați aperitivele dimineața, ciorba și sarmalele la prânz, iar friptura și cozonacul la masa de seară. O altă variantă ar fi să vă mulțumiți cu jumătate de porție, în felul acesta puteți gusta din mai multe preparate la o singură masă și să rămâneți în același buget de calorii.

Faceți pauze de 2-3 ore între mese, încercați să ieșiți în aer liber și să vă mișcați. Preparatele culinare sunt cu atât mai gustoase cu cât ne este mai foame. Dacă anticipați un festin, în orele premergătoare consumați doar iaurt sau ciorbă, ca să lăsați loc pentru ospățul ce va urma. Piftia este și ea un fel dietetic de mâncare, care ține de foame cu puține calorii.

Cum mâncăm tobă, lebăr, caltaboș sau afumături

Preparatele din porc pentru aperitiv de tipul: tobă, lebăr, caltaboș sau afumături sunt concentrate în gust, grăsime și calorii. Tăiați-le în felii subțiri, iar dacă țineți la siluetă mâncați-le cu legume, nu cu pâine. Bastonașe de castravete, ardei gras, gulie, ridichi sau chiar murături. Cat despre salata de boeuf, este tot un aperitiv bogat în grăsime. Fiți zgârciți cu maioneza și consumați-o fără pâine, are cartofi din belșug.

Bilic: Despre friptură numai de bine

Despre friptură numai de bine indiferent că este făcută la grătar sau la cuptor. Are calorii negative care satură și ajută la slăbit, însă contează ce bucățică alegem. Conținutul de grăsime variază de la 3-4% pentru mușchiuleț până la 20% pentru ceafa bine împănată. Dacă vreți să rămână prietena siluetei, nu o mâncați cu pâine sau cartofi, ci puneți lângă ea o salată mare de legume sau murături.”, , a explicat nutriționistul Mihaela Bilic în cadrul emisiunii ”Doctor de bine” de la PRO TV.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

18 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

38 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

57 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: