Din cuprinsul articolului
Mihaela Bilic, medic nutriționist, transmite o serie de recomandări culinare care pot face diferența în această perioadă. Iată cum trebuie să mâncăm de Sărbători, în așa fel încât să nu avem probleme digestive.
„Iată-ne ajunși și în perioada cea mai frumoasă din an! Vrem sau nu să recunoaștem, de cele mai multe ori, toate planurile noastre se învârt în jurul acestui numitor comun, plăcere nevinovată și necesitate absolută: MÂNCAREA. “Ce mâncăm? Cât mâncăm? Avem voie?” Sunt doar câteva dintre întrebările care îmi sunt puse extrem de des în aceste zile și la care, vă spun drept, răspunsul este mai ușor decât v-ați gândi.
Ca și medic primar specializat în diabet, nutriție, boli metabolice, dar și psihonutriție, am căpătat suficientă experiență încât să pot pleda pentru o relație naturală și sănătoasă cu alimentele.
Ca un nutriționist atipic ce sunt, scopul meu este să vă împac cu mâncarea. Să vă demonstrez că totul în viață constă în ECHILIBRU și că acest lucru se aplică mai ales în ceea ce privește mesele din perioada Sărbătorilor. Așadar, împărtășesc cu voi câteva recomandări culinare care pot face diferența:
Spațiați și temporizați felurile de mâncare, puteți mânca din toate însă nu tot la o singură masă! O altă variantă ar fi să vă mulțumiți cu jumătate de porție, în felul acesta puteți gusta din mai multe preparate la o singură masă și să rămâneți în același buget de calorii.
Faceți pauze de 2-3 ore între mese, încercați să ieșiți la aer liber și să faceți puțină mișcare- preparatele culinare sunt cu atât mai gustoase cu cât ne este mai foame. Dacă anticipați un festin, în orele premergătoare consumați doar iaurt sau ciorbă ca să lăsați loc pentru ospățul ce va urma.
Despre friptură numai de bine indiferent că este făcută la grătar sau la cuptor. Are calorii negative care satură și ajută la slăbit, însă contează ce bucățică alegem. Dacă vreți să rămână prietena unui stil de viață sănătos, nu o mâncați cu pâine sau cartofi, ci puneți lângă ea o salată mare de legume sau murături.
Cozonacul și turta dulce sunt cu deserturi tradiționale de Crăciun, mai puțin periculoase pentru siluetă decât prăjiturile și torturile. Cozonacul este mai degrabă o pâine dulce și cu cat e mai pufos, cu atât e mai dietetic. Atenție, umplutura de nucă și zahăr poate dubla conținutul de calorii, deci păstrați proporțiile corecte”, transmite Mihaela Bilic, în prezentarea noii sale cărţi, Ingredientele care ne fac viața mai frumoasă, potrivit DCNEWS.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…