Mihaela Bilic, nutriționist: Vă puteți satisface pofta de MICI fără să vă puneți în pericol silueta

Mihaela Bilic, nutriționist, a explicat cum trebuie preparați micii, în cazul în care nu vreți să vă puneți în pericol silueta.

“Exista multe retete de mici, se pot face din carne de porc, vita sau oaie in diferite proportii, la care se adauga grasime.

Ei bine, cantitatea de grasime face diferenta intre un mic de calitate si unul de duzina, continutul de grasime putand varia de la 10 la 20%.

Carnea e prietena siluetei, deci alegeti mici cu cat mai multa carne. Secretul sta in culoare, cu cat sunt mai deschisi la culoare si au mai multe puncte albe cand sunt cruzi, cu atat sunt mai grasi. “, explica nutritionista.

Cum poți prepara micii în cazul în care nu ai un grătar la îndemână. Această variantă este extrem de sănătoasă!

Varianta practica si extrem de sanatoasa de a prepara micii

“Exista si o varianta practica si extrem de sanatoasa de a prepara micii: puteti sa-i puneti pe gratarul din cuptor, cu o tava sub ei in care sa curga grasimea.

Nu numai ca scapati de fum si miros, dar vor fi si dietetici pentru ca tot ce e gras se topeste si se scurge in tava. Vor ramane mai mici, dar si mai sanatosi!”

“Micii contin in medie 200-250cal/100g si cantaresc, in functie de dimensiune, 50-80g/bucata. Putem spune ca un mic mic are 100cal.”

medic

Mihaela Bilic spune că este recmandat să considerăm micii ca pe o bucată de carne împănată, 2-3 mititei fiind echivalentul a o friptură.

“Din punct de vedere nutritiv trebuie sa consideram micii ca pe o bucata de carne impanata, deci putem sa-i consumam ocazional, 2-3 mititei se considera o friptura.

Iar ca si garnitura langa mici avem de obicei paine si mustar. Socotiti 60cal/felia de paine si 30cal mustarul si veti vedea ca va puteti satisface pofta de mici fara sa va puneti in pericol silueta.

Singurul element care lipseste ca sa putem avea o farfurie ideala sunt salata/legumele, dar nu mancam mititei in fiecare zi deci nu e asa grav. “

Cand sa-i mancam?

“Micii sunt mai degraba o gustare pofticioasa pe care o mancam la iarba verde, la o terasa pe marginea drumului sau cu ocazia vreunui targ/sarbatoare traditionala.

A pune o bucata de carne la gratar (fie ea si tocata) si a o manca cu paine este cea mai practica si mai banala varianta de sandvis.

De ce americanii sa fie celebrii pentru hamburger si hot dog iar noi sa nu ne mandrim cu micii nostri? Mai ales ca micii sunt mai dietetici si mai gustosi! Doar sa nu facem din fiecare zi o sarbatoare cu mici si bere :)”, a spus Mihaela Bilic, potrivit FoodStory.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

20 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

51 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: