Sari la conținut

Mihaela Bilic: ”Nu e deloc ușor să faci cumpărături! M-am simțit neputincioasă, păcălită, dezamăgită”

Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic a descris într-o postare pe Facebook experiența neplăcută pe care a avut-o la cumpărături.  

Aseară târziu rătăceam pierdută printre rafturile unui supermarket pustiu, când am avut o revelație: nu e deloc ușor să faci cumpărături! Și aici nu mă refer la efortul fizic în sine (deși poate fi o formă bună de mișcare), ci la alegerea unui produs alimentar de pe raft. Nu căutam mare lucru, dar mi-am dat seama că nu e deloc simplu să găsești un aliment…simplu! Vroiam pâine care să nu conțină grăsime, sos de roșii care să nu aibă amidon, conservă de pește doar cu saramură etc…
Ei bine, m-am umplut de nervi și frustrare, am început să vorbesc singură printre rafturi certându-mă nici eu nu știu cu cine „De ce faceți asta?”, întrebam retoric industria alimentară, „de ce puneți cu nemiluita amidon/zahăr și grăsime în toate produsele?” Cum e posibil ca un banal sos de roșii să ajungă de la 35cal (când e făcut doar din roșii) la 98cal? De ce există humus cu 18 grame grăsime, cănd ar fi suficiente 6-7g%? Cum de macroul în sos tomat conține de 2 ori mai multă grăsime decât peștele în sine și 2 lingurițe de zahăr adăugat?
M-am simțit neputincioasă, păcălită, dezamăgită. Există sute de produse pe rafturi, pare o diversitate și o abundență copleșitoare, dar în final nu e decât o junglă în care ești pierdut. Etichete scrise atât de mic încât să fie imposibil de citit, pentru a ascunde în ambalaje frumos colorate cantități nejustificate de amidon/zahăr și grăsime vegetală. De fapt o justificare există, să fie ieftin și gustos! Dacă mie mi-a fost așa de greu, nu pot sa nu mă întreb: voi cum vă descurcați?!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel