Sari la conținut

Mihaela Bilic: Natura a pus în icrele de pește tot ce-i mai bun. Singura condiție e…”

Din cuprinsul articolului

Mihaela Bilic, celebrul medic nutriționist, a dezvăluit câteva informații extrem de utile pentru amatorii de icre. Ce spune Mihaela Bilic despre alegerea icrelor la mesele festive, cum le preparăm pentru a nu deveni o bombă calorică.

Iată ce scrie nutriționista pe Instagram

Se spune că din meniul de sărbători nu trebuie să lipsească peștele. Eu v-aș sugera, dacă tot e sărbătoare, icrele de pește- de orice specie, dimensiune si culoare. Indiferent că sunt icre roșii de somon, icre negre de sturion, icre de știucă sau banalele icre de crap, acest preparat se potrivește perfect cu atmosfera festivă.

Si simțurile sunt impresionate, de la consistența cremoasă/onctuoasă a salatei de icre, la senzația crocantă a bobițelor de icre care plesnesc între dinți.

Ce nutrienți conțin icrele

Din punct de vedere nutritiv, avem multe beneficii: icrele sunt bogate în proteine, minerale (fosfor, seleniu, zinc, magneziu), vitamina D și cantități mari de Omega 3, alături de alți acizi grași mono și poli-nesaturați (28%lipide).

În câteva grame de produs, avem o concentrație mare de elemente valoroase, pentru că și icrele sunt in final ouă de pește, deci Natura a pus in ele tot ce-i mai bun.

Singura condiție e sa nu le “înecăm” noi în ulei. Încercați să le consumați cât mai puțin prelucrate, așa “crude”, cu un pic de pâine prăjită, unt și zeamă de lămâie – sunt prea prețioase să le “ascundeți” în mult ulei și/sau gris, după rețeta clasică, neinspirat denumită “salată de icre”.

Icrele sunt un fel de esență de nutrienți prin urmare, ca în cazul parfumurilor, orice esență se pune în flacoane mici, în cazul nostru, în porții mici. Deci puțin și bun, deoarece calitatea vine cu un preț pe măsură. Și da, au mult colesterol, dar o dată pe an sunt aceste sărbători, conchide Mihaela Bilic pe Instagram.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel