Din cuprinsul articolului
Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, pe lângă faptul că ne asigură supraviețuirea, mâncarea ne aduce și confort psihic așa că atunci când suntem stresați, obosiți, nefericiți, simțim nevoia să ronțăim ceva.
”În prezent, se spune că kilogramelor în plus sunt o problemă a sufletului. Câteodată ne lipsește tandrețea, liniștea, bucuria din viața noastră și atunci natura ne-a dat mâncarea ca să ne dea stare de bine și dacă nu o găsim din altă parte o primim din mâncare, creierul nostru știe, nu trebuie să învețe de nicăieri.
Orice emoție negativă se neutralizează cu mâncare, așa că te duci teleghidat spre frigider, te cerți după aceea că de ce ai mâncat, dar de fapt natura știe că între kilogramele în plus și supraviețuirea din punct de vedere al echilibrului psihic, echilibrul psihic e vital.
Dacă nu am avea mâncarea și frigiderul ca să compensăm energia negativă, următoare zi s-ar putea să nu mai putem să ne ridicăm și să mai facem față poate nici sarcinilor profesionale sau familiale, nu am mai putea să funcționăm, am fi depresivi, am putea avea probleme grave și atunci haideți să nu ne supărăm pe mâncare care ne ajută acolo nu putem să ne ajutăm nici noi, nici societatea să facem față greutăților de zi cu zi”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic în cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…