Categories: Stil de viaţă

Mihaela Bilic: Aceasta este una dintre cele mai valoroase crucifere, prietenă cu tubul digestiv, calmează și înlătură aciditatea

Mihaela Bilic, celebrul nutriționist, a prezentat pe pagina domniei sale de Instagram, o legumă extrem de valoroasă, dar cumva uitată. Tratată ca o Cenușăreasă a cruciferelor este totuși extrem de valoroasă.

Iată câte motive avem să consumăm gulie, potrivit nutriționistei Mihaela Bilic.

”Gulia. Nu era toamnă în care tata, atunci când punea varza la murat, să nu dea să mâncăm cotor de varză cu sare. Era crocant, dulce și bun și “ne băteam” să prindem o bucățică din așa delicatesă. Ei bine, gulia are exact același gust. Și e normal să fie așa, pentru că face parte din familia crucifere, exact ca varza.

De ce vreau să vă amintesc de gulie? Pentru că de multe ori uităm de existența ei și e păcat, pentru că este atât de prietenoasă cu tubul digestiv, calmează și înlătura aciditatea.

Cu toții știm că varza este recomandată în ulcer și gastrită, iar gulia are același efect benefic. Chiar dacă este mai puțin hrănitoare decât “surorile” ei, varza și broccoli, în gulie avem vitamina C din belșug.

100g gulie conțin 30 mg vitamina C, adică cât într-o jumătate de portocală. Și mai conține și 220 mg potasiu, adică cât într-o banană, totul cu numai 20 cal/100g și fibre din belșug.

E adevărat, ca toți cruciferii, gulia balonează (are compuși cu sulf), dar mai are și bio-flavonoide care neutralizează efectul estrogenilor și scad riscul de cancer de sân!

Cât despre slăbit, nu mai vorbim! Gulia crește senzația de sațietate și ajută la eliminarea retenției de lichide din organism.

Așa că dacă tot a început postul Crăciunului, ronțăiți gulie precum iepurașii și veți avea numai de câștigat. Iar sfatul meu este să o consumați ca atare, proaspătă sau în salată, simplă sau cu un sos de iaurt, în felul ăsta vă veți bucura de prospețimea naturii chiar și într-o zi de toamnă”, conchide nutriționistul Mihaela Bilic pe Instagram.

Recent Posts

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

33 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

o oră ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

12 ore ago

Citeste si: