Din cuprinsul articolului
Eliminarea anumitor produse din alimentația zilnică, în special a celor bogate în grăsimi, carbohidraţi şi zaharuri, ne-ar putea ajuta să scăpăm și de kilogramele în plus. Pâinea, spre exemplu, ar putea fi înlocuită de un anumit aliment, cu un aport caloric mult mai scăzut.
Dr. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici nutriționiști de la noi din țară, ne oferă soluția ideală. Pâinea, nelipsită de pe mesele românilor ar putea avea un înlocuitor la fel de sățios, dar mult mai sărac în calorii. Ea spune, de asemenea, că produsul este și foarte bun la gust și recomandă oricui să îl încerce.
Celebra nutriţionistă recomandă consumul, în special la micul dejun, când sandwich-ul este varianta cea mai la îndemână, în graba cotidiană. La prima vedere ar părea să fie cunoscutele discuri de orez expandat, însă de această dată, vorbim despre porumb.
Un înlocuitor … delicios
„Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați!”, a scris Mihaela Bilic, într-o postare pe rețelele de socializare.
Ea a vorbit și despre aportul caloric, foarte scăzut. Potrivit acesteia, cinci discuri de orez expandat, cât conține un pachet, ar fi echivalentul a o singură felie de pâine, în ceea ce privește numărul de calorii. De asemenea, produsul nu conține gluten.
„Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii! Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!”, a mai spus specialista în nutriție.
Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut.”, a mai adăugat Mihaela Bilic.