Mihaela Bilic a vorbit din nou despre un fel de mâncare despre care spune că este metoda de detoxifiere perfectă, ieftină și pe care o poți face la domiciliu. Detox elaborat, un curent din ce în ce mai elaborat și mai prezent în viața omului modern. Ce ați spune însă dacă ați ști că cel mai bun detox a fost inventat de bunicile noastre, în urmă cu sute de ani?
Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit încă o dată despre felul de mâncare cel mai promovat de către domnia sa. Nu este nimic complicat, nimic pretențios, ci banala ciorbă.
Mihaela Bilic a reiterat faptul că ciorba este felul de mâncare care nu trebuie să ne lipsească din meniul zilnic, întrucât ne aduce un aport de lichide și nutrienți din legumele și verdețurile pe care le folosim la prepararea ei, este sățioasă și ne ajută fie să slăbim, fie să ne menținem greutatea optimă.
Ciorba ne va ține de foame și ne va împiedica să dăm iama în alimentele și gustările care se pot depune periculos, care ne pot aduce aport caloric considerabil.
Nutriționistul este de părere că două porții de ciorbă pe zi ne vor sătura cu siguranță. În opinia Mihaelei Bilic, ciorba este felul de mâncare ideal.
De altfel, nutriționistul a și scris despre ciorbă pe pagina personală de Facebook: „Exista un aliment care, din fericire, face parte din traditia culinara a romanului insa si-a pierdut locul de cinste la masa noastra. Este vorba de banala ciorba/supa gatita din ce in ce mai putin din pacate, chiar si in familiile unde exista copii.
Nutritionistii din toata lumea au recunoscut ca ” de la supa incoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie”. In Franta masa de seara nu se numeste cina ci „souper” deoarece exista obiceiul ca seara sa mananci doar o supa. Tot supa ca unic fel de mancare se servea si la primele restaurante, acest produs fiind considerat ideal pentru ” restaurarea” puterii de munca.
In Romania orice gospodina stie ca nimic nu satura mai bine si nu e mai economicos decat o oala de ciorba. Iar daca ati facut armata sau ati mancat la autoservire si voi stiti ce gust minunat are ciorba facuta la cazan:)
Nutritiv vorbind, ciorba este un fel de mancare complet si echilibrat. Avem in ea legume, paste fainoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau peste si muuuulta apa. Ciorba hidrateaza, incalzeste si hraneste cu putine calorii. V-ati dat seama ca nu vorbesc de ciorba cu 2 degete de grasime la suprafata si nici de cea in care punem 4 linguri de smantana.
Fie ca e de legume sau are si carne, fie ca o mancati calda sau rece, fie ca e acra sau dulce, reconsiderati ciorba/supa in alimentatia zilnica. E cea mai simpla forma de a consuma legume in cazul copiilor si batranilor, e facuta in casa de mana voastra si tine cateva zile.
Marele avantaj al ciorbei este faptul ca satura si tine burta plina timp de 2-3 ore. Daca se urmareste ecografic timpul de golire al stomacului se observa o intarziere de 30% in cazul supei comparativ cu situatia in care alimentele ar fi consumate separat. Deci supa tine de foame mai bine decat daca am manca o bucatica de carne cu legume si cartofi si am bea un pahar de apa.
Aceasta curiozitate nu a putut fi explicata, insa este un lucru cert: mixate intre ele, ingredientele din ciorba stau mai mult in stomac! Nu ne ramane decat sa profitam, daca tinem la silueta.
Va recomand cu drag o portie generoasa de ciorba aburinda, ca fel unic pentru oricare din mesele voastre. Si puneti langa ea si un ardei iute, intensifica arderile si accelereaza metabolismul cu 25% timp de 3 ore dupa masa!”.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…