Categories: Ştiri sănătate

Mihaela Bilic: „De la vârful urechilor până la vârful cozii, totul e bun la porc”. Cum gătim sănătos?

Renumitul nutriționist, Mihaela Bilic, ne împărtășeste toate informațiile despre carnea de porc, prin intermediul unui „Ghid de utilizare” a porcului. De ce depinde de noi cât de sănătoasă sau nesănătoasă e carnea de porc?

Mihaela Bilic a asigurat românii, printr-un material video postat pe pagina de Facebook, faptul că porcul este sănătos, dacă știm ce să gătim din el. Se pare că depinde numai de noi ce alegem să pregătim și cu ce scop.

„De la vârful urechilor până la vârful cozii, totul e bun la porc. Și nu porcul e gras, ci de noi depinde ce bucată alegem și cum o gătim.

Este mare diferență între bucățile nobile și cele mai puțin nobile. Bucățile nobile sunt cele din partea superioară, unde avem cotletul, mușchiul, mușchiulețul, chiar și pulpa. Pe măsură ce coborâm spre burtă, bucățile încep să devină mai împănate, mai grase. Bucățile de calitatea întâi înseamnă fibră, mușchi și foarte puțină grăsime. Bineînțeles, sunt cele mai scumpe și cele mai gustoase.”

„Un amănunt vă spun. Acestea pot fi gătite doar un pic. Tratamentul termic nu trebuie să fie prelungit, pentru că în momentul în care lăsăm prea mult la cuptor, sau la grătar, proteinele, că doar proteine avem în bucățile astea, se întăresc. Și atunci, carnea, cu cât e mai tare, cu atât e mai greu de digerat.

În partea de pulpă avem și mai multă grăsime și începe să apară țesutul fibros. Ca să se înmoaie, are nevoie de apă și de gătit umed”, a adăugat nutriționistul, citat de DC News

De asemenea, Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu aruncăm oasele, deși au rămas fără carne. Se pare că zeama rezultată în urma fierberii oaselor este cea mai bună sursă de calciu pentru organism.

Cu atât mai mult, părțile mai puțin nobile, precum urechile, coada, etc., formează gelatina. Aceasta este, de fapt, un concentrat de colagen care este foarte benefic pentru întregul organism.

Recent Posts

INSP: Peste 400 de cazuri noi de COVID-19 şi şase decese în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…

51 de secunde ago

STUDIU. Femeile din Estul Europei muncesc de trei ori mai mult pentru produsele de igienă feminină

Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…

20 de minute ago

Anchetă de proporții în Sănătate: emitere de documente medicale false pentru a obține ilegal certificat de handicap. Ce au descoperit oamenii legii?

La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…

41 de minute ago

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

o oră ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

o oră ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

2 ore ago

Citeste si: