Sari la conținut

Mihaela Bilic: Acesta este alimentul care conține proteine etalon, un amestec exclusiv de apă si proteine! O esență de nutrienți de înaltă valoare

Un nou supliment contra Covid.

Mihaela Bilic a scris despre unul dintre cele mai bune alimente din lume. Și chiar dacă vine Crăciunul, ar fi nedrept, spune medicul nutriționist, ca ele sa fie “vedetele” meniului doar de Paște.

Ce spune Mihaela Bilic despre ouă și cum le recomandă cititorilor săi să le consume.

”Dacă primăvara vopsim ouă, iarna le umplem. Ouăle umplute sunt un preparat pe cat de simplu și versatil, pe atât de festiv si elegant.

Nu doar umpluturile sunt nenumărate ca variante, dar și decorarea lor este o provocare pentru simțul artistic din orice bucătar.

Bineînțeles, rețeta clasică înseamnă ouă umplute cu pate de ficat, fie facut in casa, fie gata preparat (conservă). Apoi “condimentele” pot varia, de la unt, maioneză, muștar, castraveți murați, pana la ceapă verde, ardei iutesau hrean. Dar nu doar cu pate de ficat se fac ouă umplute, ci cu orice ingrediente care pot fi transformate intr-o pastă: crema de branza cu mărar, smântână, chimen sau boia, ton sau sardine in conservă, anchois, somon, creveți, avocado, măsline, jambon crud-uscat sau prăjit crocant, salam chorizo, brânzeturi cu mucegai etc.

Oul ca aliment? O esență de nutrienți de înaltă valoare si cu bioeficiență ridicată. Albușul este un amestec exclusiv de apă si proteine, cele mai pure posibil- de aceea se numesc “proteine etalon”.

Apoi în gălbenuș avem grăsimi valoroase, vitamine din abundență și minerale din belșug. În ou se concentrează tot ce e mai bun în natură, din el se naște o viață nouă.

Daca ar avea și fibre, am putea considera oul alimentul perfect, așa trebuie sa-l asociem cu legume și un pic de carbohidrați (o banală felie de pâine) dacă vrem o masa echilibrată.

Cu doar 80cal si o putere sațiogenă considerată de neegalat, oul (fara pâine) este “prietenul” curei de slăbire si al dietei proteice/ketogenice. Deci nu vă sfiiți să dați frâu liber imaginației si încântați-vă musafirii cu ouă umplute în cât mai multe variante. Nici eu nu m-am putut decide pe care sa le aleg, așa că le-am pus pe toate, cât să vă stârnesc apetitul sau, Doamne fereste, o criză de bilă.

P.S Oul are colesterol, dar nu este responsabil de creșterea colesterolului din sânge decât în procent de 10%. Și nu “cade greu la ficat”, ci e colecistokinetic, adică pune bila leneșă la treabă, conchide nutriționistul pe Instagram.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel