Categories: Ştiri sănătate

Mihaela Bilic: „Acest aliment are efect antiviral pe toate virusurile grele”. Ce să consumi zilnic pentru a reduce riscul infecțiilor?

Mihaela Bilic, renumitul medic nutriționist, dezvăluie beneficiile miraculoase ale lactoferinei. Aceasta este o substanță cu un efect antiviral puternic împotriva virusurilor grele, fiind folosită inclusiv în tratamentul pacienților bolnavi de Covid-19. Ce aliment trebuie să consumi pentru a obține aportul necesar de lactoferină?

Lactoferina este o glico-proteină necesară pentru imunitate. Recent, aceasta a intrat în atenția medicilor pentru beneficiile sale împotriva virusurilor, având un efect antiviral puternic. Aceasta este utilă împotriva virusurilor care provoacă HIV, hepatita C și Covid-19. Mihaela Bilic afirmă rolul important al lactoferinei pentru imunitate în exclusivitate pentru Digi24 și dezvăluie alimentul cu un conținut ridicat al acestei substanțe.

„Ea există în lapte și în secrețiile oricărui animal, în lichidele secretate de organism. De ce este prezentă? Pentru că are capacitatea incredibilă – ca un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenților patogeni în organism. Ea blochează multiplicarea virusurilor, bacteriilor, paraziților, agenților microbieni. Lactoferina vine și ne asigură această protecție. Toate studiile au arătat că la pacienții care suferă de boli grave – de la HIV, hepatita C, inclusiv cei cu ulcer și gastrită, afecțiuni tumorale -, peste tot nivelul lactoferinei e scăzut” a susținut medicul nutriționist, conform Digi24.

Este lactoferina eficientă împotriva virusului SARS-CoV-2?

„Deși lactoferina a fost descoperită în anii 60, a apărut în prim-plan pentru că s-au făcut studii care arată că ajută pacienții infectați cu noul coronavirus. Și s-au făcut studii pe ambele tulpini, știindu-se de acest efect antiviral al ei. Are efect antiviral pe toate virusurile grele. Pe HIV, hepatita C, herpes”, a afirmat Mihaela Bilic.

Ce ar trebui să consumăm pentru a obține aportul necesar de lactoferină?

„Dragi români, avem lapte pe toate drumurile. Consumați lapte! Lactoferina e distrusă doar prin tratementul UHT, altfel, în fiecare litru de lapte există 150 de miligrame de lactoferină. UHT este acea cutie de lapte care stă pe raft fără să aibă nevoie de frigider. Lactoferina se află în tot ce înseamnă produse fermentate din lapte e bun – iaurt, lapte bătut, smântâna, brânzeturi din lapte crud”, a dezvăluit medicul nutriționist, potrivit Digi24.

 

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

14 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: