Din cuprinsul articolului
Migrenele și durerile de cap pot fi cauzate de mai mulți factori. Unele dintre cele mai frecvente cauze includ: stresul, alimentația, lipsa somnului, schimbările hormonale. Mai mult, migrenele și durerile de cap pot avea și o componentă genetică. Dacă unul sau ambii părinți suferă de migrene, există o șansă mai mare ca și copilul să aibă această problemă.
Recent, cercetătorii germani au examinat prin rezonanță magnetică (RM) 50 de pacienți pentru a analiza relația dintre frecvența durerilor de cap, durerile de gât și mușchii faciali.
Ce cauzează o migrenă?
Oamenii de știință s-au concentrat în special pe mușchii trapez, o pereche de țesuturi triunghiulare mari care se extind pe spatele gâtului și umerilor și duc la cap și omoplați, potrivit The New York Post.
Cercetătorii au descoperit că cei care suferă atât de dureri de cap tensionate, cât și de migrene prezintă o tensiune mai mare asupra acestor mușchi ai gâtului. Cu alte cuvinte, durerile de cap sunt literalmente rezultatul durerilor de gât.
Imagistica prin rezonanță magnetică efectuată de cercetători a arătat că participanții la studiu, în zilele în care aveau dureri de cap și gât, au prezentat, de asemenea, niveluri mai mari de disconfort la nivelul gâtului, ceea ce indică faptul că acești mușchi erau inflamați.
Acest lucru i-a determinat pe experți să concluzioneze că inflamația gâtului – care se poate dezvolta din mai multe motive, inclusiv postură proastă, lipsa somnului, răni și stres – poate fi legată de migrene.
„Descoperirile noastre susțin un rol pentru mușchii gâtului în patofiziologia durerilor de cap primare ”, a spus dr. Niko Solmann, adăugând că tratamentele care vizează mușchii gâtului pot duce la ameliorarea simultană a durerilor de gât și a durerilor de cap.
Dr. Solman a remarcat că opțiunile de tratament neinvaziv care vizează locul durerii direct în mușchii gâtului – cum ar fi masajul sau acupunctura – pot fi mult mai eficiente și mai sigure decât medicamentele.
Pacienților care suferă de migrenă li se recomandă examinarea de către medicii de familie și neurologii, ceea ce va asigura un diagnostic în timp util și un tratament adecvat.
Pacienții care suferă de migrenă sunt, de asemenea, sfătuiți să doarmă suficient, să reducă stresul, să mănânce corect și să evite alte situații care pot afecta apariția stării lor.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…