Sari la conținut

Mierea și turmericul sunt cel mai puternic antibiotic natural

turmeric
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
masca pentru eliminarea parului facial cu turmeric

Mierea și turmericul, cel mai puternic antibiotic natural. De mii de ani, culturi diferite din întreaga lume au practicat metode diferite de utlizare a alimentelor (și a produselor derivate din alimente) în scopuri medicinale. Multe dintre aceste tradiții se transmit din generație în generație, asociind unele alimente cu confortul și vindecarea.

Exemple binecunoscute de astfel de remedii naturale includ turmericul și mierea. Aceste ingrediente naturale au fost apreciate pentru rolul pe care îl au în ameliorarea mai multor afecțiuni.

Mierea este o soluție de bază pentru calmarea durerilor în gât sau a sistemului digestiv, în timp ce se turmericul ajută la reducerea durerilor articulare și protejează împotriva bolilor cronice.

Ambele produse sunt frecvent căutate pentru ameliorarea durerii și susținerea sistemului imunitar.

Iată ce spun cercetările științifice despre beneficiile aduse sănătății de turmeric și miere. Potrivit Fitwirr, având compuși puternici antioxidanți și antiinflamatori, este de înțeles de ce au devenit cei mai buni aliați în lupta cu răceala și gripa.

 

Turmericul și mierea sunt ușor de adăugat la rețetele simple

 

Turmericul și mierea oferă multe beneficii, susținute de dovezi științifice. Încorporarea acestor alimente în dietă poate ajuta la îmbunătățirea sănătății și/sau la prevenirea dezvoltării bolilor.

Turmericul și mierea sunt ușor de adăugat la rețetele simple. Apa cu miere și lămâie este o băutură densă în nutrienți și răcoritoare, deși există afirmații despre această băutură (cum ar fi „eliminarea” toxinelor și ”topirea grăsimilor”) care nu au un suport bazat pe dovezi științifice,

Atât turmericul, cât și mierea ar putea oferi o oportunitate de a afla mai multe despre diferite tradiții gastronomice. Este cazul laptelui auriu, o băutură din lapte încălzit, turmeric și alte condimente indiene, care devine din ce în ce mai populară în țările occidentale.

 

Proprietăți antioxidante și antibiotice ale mierii și turmericului

 

Turmericul (Curcuma longa) este doar una din numeroasele specii de curcuma. Turmericul combate eficient inflamația din organism, osteoartrita, gastrita, microbii, ulcerul gastric și peptic, îmbunătățește funcția creierului. Totodată, este folosit ca tratament în boala Alzheimer.

Și turmericul și mierea au proprietăți medicinale deosebite datorită compușilor antioxidanți și antibiotici.

Pentru turmeric, aceasta este curcumina, un curcuminoid care ajută la blocarea inflamației și la protejarea împotriva radicalilor liberi.

Curcumina are atât proprietăți anti-inflamatorii, cât și antioxidante, în timp ce mierea acționează ca un antibiotic puternic. Combinația dintre ambele ingrediente poate fi mai eficientă decât multe medicamente.

Există peste 10.000 de date științifice care dovedesc beneficiile turmericului.

 

Turmericul poate întări organismul

 

Turmericul este unul dintre cele mai populare condimente din întreaga lume, fiind folosit în medicina ayurvedică, indiană și chineză. Acest condiment care are o culoare galben-închis, are o aromă unică și se găsește în mai multe variante, cu proprietăți și beneficii ușor diferite.

Datorită calităților sale anti-inflamatoare, turmericul poate întări organismul în lupta împotriva unor afecțiuni respiratorii. De asemenea, tot mai multe rețete naturiste recomandă consumarea turmericului împreună cu mierea, ca un antibiotic extrem de eficient.

 

Beneficiile mierii

 

Mierea este cunoscută de mii de ani pentru beneficiile sale atunci când vine vorba de combaterea infecțiilor, dar poate face mai mult decât atât.

miere cu lămâie, leac pentru raceală
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Mierea a fost folosită pentru a ajuta la tratarea sau la reducerea simptomelor alergice și pentru a îmbunătăți sănătatea inimii, echilibrează zahărul din sânge și combate alte afecțiuni.

Mierea are numeroase proprietăți antibiotice puternice, de aceea poate fi folosită pe piele sau în alimente.

Mierea ajută la tratarea rănilor, tăieturilor și arsurilor. Studiile au descoperit că este bună în tratarea rănilor chirurgicale infectate.

  • Proprietăți antibacteriene: Studiile au indicat că mierea este deosebit de eficientă împotriva H. pylori, bacteria care provoacă ulcer gastric și gastrită.
  • Vindecarea rănilor: mierea și-a găsit utilizări în comunitatea medicală pentru capacitatea sa de a ajuta rănile să se vindece și de a le împiedica să se infecteze. Studiile au descoperit că mierea este un pansament potrivit pentru rănile acute, cum ar fi arsurile, lacerațiile și chiar ulcerul piciorului diabetic.
  • Ameliorarea tusei și durerilor de gât: mierea este un sedativ pentru tuse utilizat pe scară largă și se găsește în multe medicamente pentru a reduce simptomele de tuse și dureri în gât. Mierea de Manuka calmează mucoasa gâtului în timp ce acționează anti-bacterian împotriva agenților patogeni care provoacă dureri în gât.
Popescu Daniela

Popescu Daniela, jurnalist cu peste 10 ani de activitate, a scris articole din domeniul social, cultural, medical, economic. A colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram Evenimentul zilei, Animal Zoo, Capital, Evz Monden.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel