Sari la conținut

Mierea și lămâia, o combinație miraculoasă. Te scapă de răceală și ”topesc” depozitele de grăsime

expectorante naturale

Mierea este un excelent remediu natural pentru obezitate și pentru scăderea colesterolului. Mobilizează depozitele de grăsime, permițând corpului să le folosească drept sursă de energie.

Cura de miere și lămâie este recomdată pentru combaterea obezității fără să scadă energie și apetitul. Îți poți face acest remediu natural amestecând o lingură de miere cu două linguri de suc de lămâie într-un pahar de apă călduță (nu fierbinte). Se bea dimineața pe somacul gol.

Gripă și răceală

Cosumând suficiente alimente și băuturi bogate în vitamina C îți ajuți sistemul imunitar și te vindeci mai repede. Fierbe o jumătate de litru de apă și adaugă două felii de ghimbir. Pune apoi trei linguri de suc de lămâie și trei linguri de miere. Bea acest ceai de trei-patru ori pe zi ca să scapi de răceală și gripă.

Detoxifiere

Mierea și lămâia sunt pline de compuși antioxidanți și antibacterieni care elimină toxinele din organism. Fiind un diuretic natural, lămâia joacă un rol important în eliminarea excesului de lichide din organism și a toxinelor dăunătoare.

Ajută la digestie

Lămâia stimulează bila, iar mierea are efect antiinflamator, protejează mucoasa stomacului și are un ușor efect laxativ. Băută pe stomacul gol, apa cu miere și lămâie stimulează sistemul digestiv, hidratează colonul și înmoaie scaunul. Dacă o bei călduță, temperatura ridicată declanșează mișcările instestinale și previne astfel constipația.

Slăbit

Mierea are zero grăsimi, iar lămâia are puține calorii. Împreună, topesc depozitele de grăsime din organism. Adaugă o lingură de miere la trei linguri de suc de lămâie într-un pahar de apă călduță. Amestecă bine și bea în fiecare dimineață pe stomacul gol.

Tuse, astm, bronșită

Adaugă o lingură de miere și două linguri de suc de lămâie în apă călduță. Bea de câteva ori pe zi pentru a calma tusea.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel