Mierea nu trebuie ținută în frigider! Acesta este motivul

Mierea nu trebuie ținută în frigider! Nu toate ingredientele alimentare trebuie să fie refrigerate pentru a rezista mai mult. Multe pot fi păstrate la temperatura camerei și au o durată lungă de valabilitate, dintre care una este mierea.

Mierea nu are nevoie de temperaturi scăzute pentru a rezista mult. De fapt, mierea se păstrează cel mai bine într-un loc răcoros, la temperatura camerei. Iată o explicație a motivului pentru care mierea nu ar trebui să fie refrigerată și cum să o păstrați corect.

Mierea nu trebuie ținută în frigider! Motivul pentru care mierea nu ar trebui să fie refrigerată

Mierea nu trebuie refrigerată. Temperaturile foarte scăzute vor duce la înghețarea mierii, așa că poate fi necesar să o lăsați mai întâi la temperatura camerei de fiecare dată când doriți să mâncați miere.

De asemenea, dacă refrigerați mierea pentru că vă este frică de bacterii, vă înșelați. Bacteriile nu atacă mierea pentru că este acidă sau are un PH mai scăzut, ceea ce inhibă activitatea bacteriilor. Prin urmare, bacteriile sau alte microorganisme care provoacă adesea alterarea alimentelor nu vor supraviețui pe miere.

Cum să depozitezi corect mierea

Mierea este unul dintre cele mai ușor de depozitat în bucătărie. Păstrați pur și simplu mierea într-un loc răcoros, ferit de lumina directă a soarelui și într-un recipient etanș.  Un borcan de sticlă sau un recipient din plastic alimentar sunt cele mai bune pentru depozitarea mierii.

Rețineți că cel mai dăunător lucru de evitat atunci când depozitați mierea este expunerea acesteia la căldură și umiditate în recipient..

Evitați depozitarea mierii în recipiente metalice, deoarece se poate oxida.

Temperatura normală a camerei oferă condițiile ideale de depozitare pentru miere. Dacă casa ta este de obicei caldă, găsește cel mai răcoros loc din bucătărie pentru a-ți depozita mierea.

De asemenea, asigurați-vă că îl țineți departe de echipamentele care produc căldură și lumina soarelui. Pentru a evita intrarea apei în miere, asigurați-vă că recipientul este întotdeauna etanș și folosiți o lingură uscată de fiecare dată când scoateți mierea din borcan.

 

Termenul de valabilitate al mierii. Cât durează mierea?

Mierea are o perioadă de valabilitate foarte lungă. Datorită concentrației sale mari de zahăr, mierea este unul dintre cele mai stabile produse ale naturii. Când este depozitată corespunzător, mierea poate avea o perioadă de valabilitate practic nelimitată.

În miere pot apărea mai multe modificări chimice naturale, cum ar fi mierea care se închide la culore sau se cristalizează. De asemenea, mierea își poate pierde o parte din gust și aromă în timp.

Cu toate acestea, mierea nu se va altera în sensul stricării alimentelor în general.

Trebuie remarcat, totuși, că termenul de valabilitate al mierii depinde de mulți alți factori, în afară de condițiile de depozitare. De exemplu, modul în care producătorii procesează mierea. Producătorii care prelucrează bine mierea vor produce miere de înaltă calitate. Pe de altă parte, producătorii care falsifică mierea vor produce produse de calitate inferioară.

Acest lucru poate duce la cristalizarea mai rapidă a mierii, contaminarea microbiană și chiar fermentație. Astfel, dacă doriți să cumpărați miere în cantități mari, ar trebui să căutați un producător de renume, cunoscut pentru produsele de înaltă calitate.

Recent Posts

Halucinant! Durerea de spate poate indica uneori o boală gravă. Primele semne care îți arată că trebuie să mergi urgent la medic

Durerea de spate indică cancer în aceste situații. Deși cele mai frecvente cauze sunt leziunile,…

10 minute ago

ZODIA care își va schimba radical viața. Astrolog: Norocul este de partea lor

ZODIA care își va schimba radical viața. Nativii dintr-o anumită zodie avea parte de transformări…

30 de minute ago

10 ani de la apariţia produselor fără fum, alternative mai puțin nocive decât fumatul

Din cuprinsul articolului • „Avem ambiţia ca numărul fumătorilor să scadă substanțial până în 2030”…

51 de minute ago

Zodii care vor fi ca un butoi cu pulbere până la sfârșitul anului. Fiți pregătiți!

Sfârșitul de an aduce adesea cu sine emoții intense din cauza schimbărilor, a evenimentelor neașteptate…

o oră ago

Acest fruct scade acidul uric. Are proprietăți antiinflamatorii

Fructele se numără printre alimentele cu efecte ultrabenefice asupra organismului, care nu trebuie să lipsească…

2 ore ago

Vine gerul puternic în România. ANM a schimbat din nou prognoza! Va ninge peste tot

Previziunile ANM se schimbă constant. Conform celor mai noi date, vremea va suferi schimbări radicale…

2 ore ago

Citeste si: