Sari la conținut

Mierea de albine, un tratament eficient pentru gută. Cum se folosește

acidul uric
Sursă foto: pixbay.com

Mierea pentru gută. Albinele trebuie să polenizeze aproximativ 3-4 milioane de flori, pentru a obține un kilogram de miere. Potrivit studiilor efectuate, nectarul acestor inflorescențe este prelucrat minuțios de către albinele harnice și îmbunătățit cu propriile lor substanțe biologice. Mierea este considerată un produs al albinelor și apoi un produs vegetal.

Transformarea nectarului în miere este un proces chimic și fizic, la care ia parte o întreagă familie de albine. Albinele tinere prelucrează nectarul în 20 de minute, timp în care nectarul pierde o cantitate mare de apă, se saturează cu enzime, după care este depus în celulele de ceară, timp de 3-5 zile. În acest interval de timp, el suferă niște modificări fizice și chimice, transformându-se astfel în miere.

Mierea pentru gută

Din cartea „Apiterapia pentru toți”, scrisă de C. Antonov, aflăm că în caz de reumatism se folosește mierea (de levănțică, dacă se poate). Se administrează două linguri dimineața, pe stomacul gol, mai ales în timpul crizelor dureroase.

Pentru gută, se administrează cataplasme cu miere pe locurile dureroase. Dacă freci cu miere articulațiile în timpul gutei, o să obții efectul de așa-numită lubrifiere articulară. Aceasta contribuie la eliminarea acidului uric. Înainte de a freca mierea, este important să o încălzești mai întâi cu un suport de încălzire sau cu abur în apă fierbinte. Ulterior, trebuie să freci mierea în articulație cu mișcări de masaj timp de 15 minute. Acest remediu naturist este folosit din cele mai vechi timpuri.

După aceea, este important să pui un șervețel gros de hârtie, uns și el cu miere, înfășurându-l într-o pungă de plastic, fixând compresa cu miere cu un prosop cald. Îl poți îndepărta după 3-4 ore. Trebuie să știi că poți face astfel de comprese și noaptea. Se recomandă utilizarea a 10 comprese cu miere. Primele patru trebuie aplicate zilnic, următoarele șase comprese, o dată la două zile. Apoi trebuie să faci o pauză de 2-3 săptămâni și să repeți procedura.

Mirea la gută poate fi aplicată și sub formă de cremă. Poți prepara un unguent din miere pentru un efect mai mare. Acesta te va ajuta la ameliorarea semnificativă a durerilor articulare într-un timp scurt. Pentru prepararea acestuia este necesar să amesteci un pahar și jumătate de suc de ridiche neagră, 0,5 pahare de vodcă, 1 pahar de miere și să adaugi o lingură de sare. După care amestecul trebuie agitat. Soluția se lasă 1 oră și se întinde pe articulații.

Valoare calorică mai mare decât carnea

Este bine de știut faptul că mierea are o mare valoare calorică, astfel încât 1 kg de miere conține 4.100 de calorii. Făcând o comparație simplă, aflăm următoarele:

1 kg miere = 1,680 kg carne de vită;
1 kg miere = 50 ouă;
1 kg miere = 5.900 ml de lapte;
1 kg miere = 20 de banane;
1 kg miere = 30 de portocale;
sau:
30 g miere dau 91 de calorii;
30 g gălbenuș de ou dau 87 de calorii;
30 g carne de vită dau 56 de calorii;
30 g cartofi dau 30 de calorii;
30 g lapte de vacă dau 22 de calorii.

Ce vitamine conține produsul albinelor

Mierea de albine conține vitamine esențiale pentru buna funcționare a organismului uman. Astfel, într-un kilogram din produsul albinelor găsim :
Vitamina B1 (pânã la 0,1 mg), care asigură buna funcționare a sistemului nervos, reglează metabolismul și menține dantura sănătoasă;
Vitamina B2 (până la 1,8 mg), care favorizează metabolismul și are efect antialergic;
Vitamina B3 (până la 2 mg), care are rol în buna funcționare a pielii, a părului și a mucoaselor;
Vitamina B5 (până la 1,5 mg), care îmbunătățește circulația sangvină periferică, ajută procesele de oxido-reducere ale organismului;
Vitamina B6 (până la 6 mg), care ajută sistemul nervos și aparatul digestiv;
Vitamina C (în cantitate de 40-60 mg), care activează formarea protrombinei, are rol în apărarea organismului, menține structura oaselor, a mușchilor, stimulează creșterea;
Vitamina K ajută la coagularea sângelui.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel