Din cuprinsul articolului
Asigură-te că micul-dejun conține cantitatea necesară de proteine, carbohidrați și fructe și legume proaspete.
Împarte farfuria în trei: o treime ar trebui să fie umplută cu un aliment pe bază de proteine, una cu carbohidrați de amidon și cealaltă treime cu o varietate de fructe și legume proaspete.
Adaugă și grăsimi sănătoase pentru un mic dejun hrănitor, care va supraîncărca nivelul de energie și va opri fluctuațiile zahărului din sânge.
Pentru o gamă largă de vitamine, antioxidanți și fibre, e indicat să mănânci două porții de fructe. O porție de fructe proaspete cântărește aproximativ 150 de grame. Această cantitate echivalează cu o cană de salata de fructe, un măr mediu, două kiwi mici sau câteva căpșuni. Fructele proaspete de sezon sunt cele mai bune în ceea ce privește gustul și conținut nutrițional. Fructele congelate sunt bune pentru un smoothie rapid.
Incepe ziua cu proteine la micul dejun și vei reuși să stai departe de gustările dulci, datorită proprietății proteinelor de a echilibra nivelul glicemiei. Unul sau două ouă fierte reprezintă o alegere ideală pentru micul-dejun. Nu numai ca sunt o sursă importantă de proteine de calitate, acestea sunt pline de vitamine și minerale. Dacă nu-ți plac ouăle sau vrei să mai schimbi meniul poți, de asemenea, să mănânci aproximativ 200 de grame de iaurt natural neîndulcit, o porție de brânză de dimensiunea unei cutii de chibrituri sau un pumn de nuci și semințe nesărate.
După ce nu ai mâncat nimic întreaga noapte, carbohidrații complecși îți dau energia de care ai nevoie pentru a începe ziua. Evită carbohidrații rafinați cu indice glicemic mare cum ar fi cerealele dulci și pâinea albă prăjită. În schimb, alege alimentele minimum procesate care cresc treptat glicemia și oferă mai multă energie pentru mai mult timp. Poți mânca una sau două bucăți de pâine din cereale integrale sau jumătate de ceașcă de terci de cereale sau fulgi de ovăz, quinoa sau hrișcă.
Aportul zilnic recomandat de vegetale este de cinci pe zi. Cu toate acestea, cei mai mulți nutriționiști spun că trebuie să mâncăm suficiente vegetale ca să ne ne asigure necesarul zilnic de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Pentru a realiza acest lucru, mănâncă legume și la micul dejun. Puțin sparanghel și o mână de ciuperci sau spanac sunt o bună alegere.
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…