Micul dejun care nu ingrasa. Urmezi o dieta saraca in carbohidrati? Descopera retete care contin putini carbohidrati, dar care au un gust exceptional, perfecte pentru mic dejun.
Stiu ca nu e intotdeauna usor sa fii creativa, asa ca iata ce iti propun sa incerci pentru energie de la prima ora si o silueta de invidiat:
Ciuperci cu oua la cuptor
Cu numai cinci ingrediente poti obtine un preparat delicios, perfect pentru micul dejun. De fapt, ai nevoie de doar doua ingrediente de baza: ciuperci si oua.
Ingrediente:
4 ciuperci mari portobello, spalate si fara codita
4 oua mari
1 lingura si jumatate cu ulei de masline extravirgin
1/2 lingurita cu sare
1/2 lingurita cu piper negru macinat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Unge ciupercile curatate cu ulei de masline si asezoneaza-le cu jumatate din cantitatea de sare si piper. Asaza-le intr-o tava intinsa pentru copt.
Sparge cu grija cate un ou in fiecare ciuperca. Presara pe fiecare sarea si piperul ramase.
Pune la cuptor si lasa timp 12-15 minute, pana cand albusul de ou s-a coagulat iar ciupercile au devenit moi.
Poti asezona ouale cu ceapa verde si marar proaspat, tocat marunt.
Frittata cu albus de ou si spanac
Un alt preparat cu un continut scazut de carbohidrati pe care il poti realiza cu numai cinci ingrediente este frittata cu albus de ou. Este varianta perfecta de mic dejun pe care il poti pregati la inceputul saptamanii si pe care il poti consuma cateva dimineti la rand.
Ingrediente:
2 linguri cu ulei de masline
1 sticla de 500 ml cu albus de ou pasteurizat
1 cana cu rosii cherry, taiate in jumatati
1 cana cu frunze de spanac baby, tocate
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Unge cu putin ulei o tava rotunda, putin adanca.
Adauga toate ingredientele, amestecand usor cu o furculita.
Pune la cuptor si lasa timp de aproximativ 30 de minute, pana cand albusul de ou este complet coagulat si intarit.
Scoate din cuptor si taie in 4-5 bucati triunghiulare cand se raceste.
Se pastreaza la frigider.