Din cuprinsul articolului
Acest mic dejun sănătos și delicios te va ajuta să pierzi mai rapid kilogramele în plus – Durează doar 15 minute să îl prepari.
Rețetă fulgi de ovăz cu banană și scorțișoară
Ingrediente
- 1 cană de fulgi de ovăz
- 1 banană feliată
- 1 lingură de miere
- jumătate de cană de lapte
- 1 linguriță de scorțișoară
- câteva nuci mărunțite
Cum se prepară?
Pune fulgii de ovăz în lapte și lasă-i așa timp de 10-20 de minute. Adaugă mierea și amestecă bine. Pune apoi bananele și nucile și continuă să amesteci.
Ulterior, adaugă și scorțișoara. Înlocuiește micul dejun cu acest amestec de cel puțin 3 ori pe săptămână și te vei bucura de o siluetă de invidiat, dar și de prevenția cancerului.
Pierderea kilogramelor în plus este una dintre principalele preocupări ale multo femei. Cine nu știe cât de greu este să ții o dietă, mai ales atunci când tentațiile sunt tot pasul. Există însă soluții simple care te vor ajuta să ții sub control greutatea.
Care sunt beneficiile adăugării unei banane la fulgii de ovăz în fiecare dimineață?
Banana este un fruct sănătos care oferă bolului tău cu fulgi de ovăz o notă de dulceață și o doză sănătoasă de vitamine și minerale. Adăugarea unei banane la fulgii de ovăz în fiecare dimineață îmbunătățește gustul micului dejun și chiar oferă acestui fel de mâncare deja bogat în fibre un plus de fibre.
O doză generoasă de potasiu
Un mineral vital, potasiul ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control și ajută la reglarea echilibrului fluidelor și mineralelor din interiorul celulelor tale. De asemenea, este necesar pentru contracția musculară adecvată și poate chiar ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi.
Bananele bogate în potasiu adaugă o doză consistentă din acest mineral vital la micul dejun. De fapt, o banană de mărime medie între 7 și 8 inci lungime conține 422 mg de potasiu.
U.S. Food & Drug Administration recomandă ca adulții să primească 4.700 mg de potasiu în fiecare zi. Aceasta înseamnă că, adăugând o banană la fulgii de ovăz, ești deja aproape de 9% din drumul către obiectivul tău zilnic pentru acest mineral esențial.
Un adaos consistent de fibre
Fibrele nu numai că vă ajută să vă mențineți, ci și să preveniți bolile de inimă, diabetul și bolile diverticulare, potrivit Healthy Eating.
Făina de ovăz este bogată în fibre, conținând aproximativ 10 grame la 100 de grame sau aproximativ 2,8 grame de fibre per pachet de fulgi de ovăz instant.
O banană de mărime medie conține aproximativ 3,1 grame de fibre. Doar aceasta reprezintă aproximativ 10% din cantitatea zilnică recomandată de fibre pentru adulți, care este între 20 și 30 de grame de fibre.
Așadar, adăugând o banană într-un castron de fulgi de ovăz, primești aproximativ 20% din doza zilnică recomandată de fibre în micul dejun.
Vitamine si minerale
Bananele nu numai că sunt bogate în potasiu, ci și în magneziu, un alt mineral necesar pentru o alimentație adecvată.
Magneziul ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale, a bolilor de inimă, a diabetului zaharat și a accidentului vascular cerebral. De asemenea, ajută la sănătatea oaselor.
Bananele mai conțin folat, vitamina C, niacină, riboflavină și vitamina B-6. Folatul, cunoscut și sub numele de acid folic, este deosebit de important pentru femeile care sunt însărcinate sau care doresc să rămână însărcinate.
Combinație de fulgi de ovăz și banane
Atât fulgii de ovăz, cât și bananele conțin fibre solubile și insolubile, fiecare dintre acestea vă ajută să vă mențineți sănătatea intestinului. Fibrele solubile ajută, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol, astfel încât creșterea cantității din micul dejun prin adăugarea unei banane la fulgii de ovăz este o alegere sănătoasă.
Fibrele din fulgii de ovăz vă ajută să vă simțiți plin, iar carbohidrații adăugați din banană se adaugă acestui efect, ajutând la eliminarea poftelor pe tot parcursul zilei.
Bananele conțin, de asemenea, o cantitate bună de triptofan și magneziu, ambele care vă ajută să obțineți un somn mai bun mai târziu, seara.