Sari la conținut

MICA SĂPTĂMÂNĂ DE MUZICĂ VECHE – ediția a 16-a, la Casa de Cultură a Studenților din București

Din cuprinsul articolului

Casa de Cultură a Studenților din București împreună și Societatea Cultural Artistică de Tineret ”Concret”  organizează Festivalul Mica săptămână de Muzică Veche în București – ediția 16-a care se va desfășura în perioada 9-10 noiembrie 2024.

Publicul va putea viziona concerte de muzică veche (medievală, renascentistă, și tradițională) susținute de grupuri  din România, alcătuite din tineri pasionați de muzică și de istoria artelor.

Festivalul este menit să prezintă tinerilor și nu numai lor, muzica veche și istoria europeană ilustrată de aceasta. Așa că, în asaltul gălăgios și bulversant al timpului contemporan, când armonia și bucuria muzicii sunt lăsate în favoarea zgomotului, când actualitatea ne aleargă prin viață și când milioane de biți ne țintuiesc în fața ecranelor luminoase, încercăm să ne reîntoarcem către izvoare, redescoperind și recuperând identități culturale, liniștind sufletele noastre.

Evenimentul este  realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, iar organizatori sunt Casa de Cultură a Studenților din București – CCSB, Societatea Cultural-Artistică de Tineret CONCRET – SCAT CONCRET şi Grupul de muzica veche TRUVERII, București. Fundația pentru Tineret a Municipiului București (FTMB) este partener al Festivalului.

Programul Festivalului

  • 09 noiembrie 2024, 18:00 – concert: Villon redescoperit – grupul SONDRAGORE, București/Suceava (Un grup alcătuit din studenți de la Universitatea de Muzică din București) – muzică și poezie din vrema lui François Villon
  • 09 noiembrie 2024, 19:00 – muzica târgurilor medieval – grupul VIATORES FESTIVII – București/Cluj –
  • 10 noiembrie 2024, 18:30 – concert: Truver călător prin Europa, grupul TRUVERII, București – muzică veche europeană

Concertele vor fi susținute în Sala STUDENT CLUB a Casei de Cultură a Studenților din BUCUREȘTI, etajul 2. – Intrare liberă

Mica Săptămână de Muzică Veche este un proiect inițiat în 2006 de către Grupul TRUVERII și organizat în parteneriat de Casa de Cultură a Studenților din București, Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET și Fundația pentru Tineret a Municipiului București.

A fost reluat în 2010 tot la Casa de Cultură a Studenților din București și de atunci s-a derulat an de an ajungând la 15 ediții.

Anul acesta, 2024, proiectul a avut o primă ediție și în Sighișoara, acolo unde inițiatori ai acestui proiect au inițiat în timp multe alte proiecte legate de Arta evului mediu și Renascentist :

  • 1992 – Festivalul de Artă Medievală, Primul de acest gen din țară,
  • 1995 – Atelierele studențești de teatru medieval,
  • 2000 – CURTEA COMEDIANȚILOR – Atelier de Artă Medievală, Renascentistă și Tradițională
Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel