Din cuprinsul articolului
Nu mai face asta când pregătești omleta de mic-dejun! Micul dejun gresit poate fi o alegere nesănătoasă care poate afecta starea de sănătate pe termen lung. Un mic dejun greșit poate consta în consumul de alimente procesate și bogate în zahăr, grăsimi saturate și săruri, precum cerealele zaharate, colțunași, mezeluri sau băuturi carbogazoase.
Un mic dejun nepotrivit poate duce la creșterea în greutate, creșterea riscului de boli de inimă, colesterol crescut, diabet de tip 2 și probleme digestive. De asemenea, poate duce la o lipsă de energie și concentrare, și poate afecta productivitatea și performanțele la locul de muncă sau la școală.
Pe scurt, este recomandat să mănânci dimineața, iar preperatul ideal pentru a începe o zi cu entuziasm este omleta. În ouăle bătute poți adăuga o varietate de ingrediente și mirodenii pentru a-ți bucura papilele gustative.
Omleta pufoasă, secretul bucătarilor
Însă indiferent de cât de gustoase sunt garniturile noastre, uneori omleta nu ne satisface. Această problemă este cauzată de textura preparatului nostru. Dacă omleta e prea cleioasă ți se face greață și nu o poți mânca, dacă e prea tare, e uscată și greu de mestecat. Omleta perfectă, care te face să vrei a doua porție, este cea pufoasă.
Dacă vrei ca omleta ta să fie la fel de moale precum patul din care nu vrei să te ridici dimineața, atunci evită greșelile din lista următoare.
Ingredientul nelipsit din omletă: Dacă vrei ca textura oulelor să fie moale, atunci adăugă puțin lapte în compoziție. Deși este greu de crezut, laptele nu face doar prăjiturile pufoase, ci și omleta. Pune aproximativ 50 de mililitri de lapte în amestec.
În plus, este nevoie să batem amestecul cât mai mult posibil, până se face aproape spumă. Dacă compoziția este bine aerisită, omleta o să fie pufoasă ca un nor. Trebuie să amestecăm cu o furculiță, un tel sau chiar cu mixerul dacă nu vrei să obosești.
Tigaia joacă un rol esențial în pregătirea micului dejun
Nu în ultimul rând, tigaia joacă un rol esențial în pregătirea micului dejun. Trebuie să turnăm puțin ulei sau o bucățică mică de unt în tigaie și să așteaptăm ca tigaia să se încinte. Abia apoi putem turna compoziția. Focul aragazului nu trebuie să fie prea mare, dacă mâncarea a început să devină maronie, omleta deja este ruinată.
O omletă la micul dejun este o alegere sănătoasă și gustoasă. Puteți să o pregătiți în mai multe moduri, în funcție de preferințele dumneavoastră.
Iată o rețetă simplă pentru o omletă clasică:
Ingrediente:
Într-un bol, bateți ouăle cu laptele și condimentele favorite.
Dacă doriți să adăugați legume sau brânză, tăiați-le cubulețe sau râdeți brânza.
Încălziți untul sau uleiul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu.
Când grăsimea este încălzită, turnați amestecul de ouă în tigaie.
Lăsați ouăle să se coaguleze pe o parte, apoi folosiți o spatulă pentru a le întoarce și a le coace pe cealaltă parte.
Gătiți omleta timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până când devine aurie și coaptă în interior.
Scoateți omleta din tigaie și serviți-o caldă alături de pâine prăjită, salată sau orice altă garnitură preferată.
Aceasta este doar o rețetă de bază pentru o omletă. Puteți să experimentați și să adăugați diverse ingrediente în funcție de gusturile dumneavoastră și de ceea ce aveți în frigider. Omleta poate fi personalizată în fel și chip, iar opțiunile sunt nelimitate!
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…