Din cuprinsul articolului
Mic dejun anti-demență. Pentru a preveni demența senilă, ar trebui să te obișnuiești să consumi alimente bogate în vitamine B încă de la o vârstă fragedă. Un medic nutriționist împărtășește, de asemenea, ce ar trebui să includă micul dejun perfect.
Medicii spun că prima masă a zilei se ia la aproximativ o oră după trezire, dar trebuie să faci un lucru important cu 30 de minute înainte de a lua micul dejun.
„Nu degeaba nutriționiștii spun că cea mai importantă masă a zilei este dimineața. Este important să luați micul dejun la aproximativ o oră după trezire. În acest caz, ar trebui să bei un pahar de apă caldă cu jumătate de oră înainte pentru a-ți accelera metabolismul. Iar în timpul micul dejun ar trebui să mănânci exclusiv alimente care conțin mulți nutrienți utili. Acesta este singurul mod de a începe ziua cât mai activ și eficient posibil. Dar se dovedește că prima masă este importantă și pentru menținerea sănătății mintale – prevenirea bolilor Alzheimer și Parkinson”, spune expertul.
Nutriționistul notează că cel mai bine este să începi ziua cu ouă de găină – fierte, braconate, prăjite sau omletă. Sunt bogate într-o substanță valoroasă – colina, care are un efect benefic asupra sănătății creierului, reduce inflamația și îmbunătățește activitatea acestuia.
Potrivit nutriționistului Marina Sorokina, alimentele bogate în vitamine și minerale vor ajuta în acest sens. „Este important să obțineți o mulțime de vitamine B din alimente la micul dejun, care sunt cele mai bune ajutoare în prevenirea dezvoltării demenței senile. Și cu cât începe mai devreme o astfel de prevenire, cu atât este mai mare probabilitatea de succes”, subliniază nutriționistul.
Ceaiul negru sau cafeaua
Dintre băuturi, este mai bine să alegeți ceaiul negru sau cafeaua – nu numai că tonifică și energizează, ci și protejează celulele corpului de toxine (un alt dușman al sănătății bune și al bătrâneții fericite). Componentele active ale boabelor de cafea previn formarea proteinelor patologice care se formează în țesutul cerebral și provoacă bolile Alzheimer și Parkinson. Un efect similar al consumului regulat de cafea a fost dovedit în legătură cu demența senilă, mai notează expertul.
Băutura are un efect diuretic ușor, care are un efect benefic asupra funcției renale. Cafeaua este utilă pentru constipație deoarece stimulează tractul digestiv, inclusiv ajutând la funcționarea normală a intestinelor. Este considerat un mijloc de prevenire a bolilor biliare, deoarece componentele benefice din acesta reduc riscul de apariție a calculilor biliari. Aminoacizii pe care îi conțin boabele de cafea ajută la neutralizarea efectului acidului lactic în gută.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…