Din cuprinsul articolului
Miauuuu Mulți Ani pisicești! 8 august, Ziua Internațională a Pisicii. De ce doarme pisica cu tine? 4 motive pe care ar trebui să le știi.
Cine putea să uite de cea mai iubită dintre necuvântătoare? Pisica are și ea o zi a ei internațională: la iniţiativa Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW), în fiecare an la 8 august, începând din 2002, este celebrată Ziua internaţională a pisicii.
Se estimează că aproximativ 500 de milioane de pisici trăiesc în gospodării în întreaga lume. Potrivit site-ului daysoftheyear.com, acest lucru este nemaipomenit, pentru că s-a demonstrat că deţinerea unei pisici îmbunătăţeşte sănătatea mentală şi ameliorează stresul, anxietatea şi depresia.
Creată în ideea de a aprecia pisicile, această zi ajută la creşterea gradului de conştientizare cu privire la modul de îngrijire şi protecţie a acestor feline, dintre care multe sunt abandonate sau se află în adăposturi. Oricum în această zi din an şi pisicile negre aduc noroc!
****
Pentru animalele cu reputația de a fi reci și independente, multe pisici sunt surprinzător de drăgălașe când vine vorba de culcare. Majoritatea proprietarilor de animale de companie nu pun prea mult la îndoială acest lucru – la urma urmei, cine nu își dorește un ursuleț de pluș real?
Cu toate acestea, există răspunsuri specifice la „de ce doarme pisica mea cu mine” și merită 100% să înveți despre acestea.
Înțelegerea de ce se complace în acest comportament vă va ajuta să vă îngrijiți și să vă legați mai bine felinei. Mulți dintre factorii care îl determină pe copilul tău de blănos să stea în poală sunt aceiași care îl determină să se ghemuiască lângă tine în pat.
Să aruncăm o privire mai atentă la acest comportament de pisică. De ce doarme pisica cu mine?
Pisicile sunt creaturi de confort. Vor cel mai confortabil loc din casă. Nu contează dacă ești tu sau laptopul tău supraîncălzit – ei vor să intre! Căldura este cel mai semnificativ indicator al confortului pentru o pisică.
Felinele experimentează căldura diferit decât noi. În timp ce temperatura corpului uman se află în jurul valorii de 36, 6 grade C, a lor este la 38,8 grade C. Pentru a menține această temperatură fără a-și lucra prea mult corpul, aceste animale caută locuri calde pentru a se relaxa. În plus, pisicile pot rezista la căldură intensă pe care noi nu o putem face.
Alți factori din spatele comportamentului de căutare a căldurii includ vârsta, boala și rasa. Pisicile au nevoie de multă căldură suplimentară, mai ales.
Pisicile sunt teritoriale. De fapt, o mare parte din comportamentul aparent afectuos al pisicii tale este determinat de dorința de a te marca ca fiind al lor.
Teritorialitatea înseamnă să revendice o zonă (și un om) pentru ei înșiși și să le spună altor pisici să nu se apropie.
În timp ce acest lucru se poate transforma în agresiune, în mare parte implică că felina își lasă mirosul în jurul tău.
Aceasta constă în frecarea capului lor de pereți și de corpul proprietarului lor, precum și în frământare. Așadar, dormind lângă tine în patul tău, pisica ta își lasă amprenta peste tot pe tine și pe pat. Ea pretinde că tu și patul tău sunt al ei.
Stabilirea unui teritoriu face ca pisicile să se simtă în siguranță. Cu toate acestea, ele încă mai doresc să găsească locul cel mai sigur din acea zonă pentru a ațipi, deoarece acesta este momentul în care sunt cele mai vulnerabile la atac.
Prin urmare, ghemuirea lângă tine înseamnă că felina ta se simte protejată atunci când este lângă tine. Aww!
Există siguranță în cifre: cel puțin unul dintre voi se va trezi într-un scenariu periculos, iar doi este mai bine decât unul într-o luptă. Se pare că există ceva adevăr în spatele stereotipului „pisicile sunt reci”. Totuși, pisica ta se simte în siguranță cu tine.
Pisica ta are încredere în tine pentru a o proteja atunci când este cel mai vulnerabilă. Este incredibil de încântătoare.
Mai mult decât atât, totuși, copilașul tău blănos folosește timpul de ghemuire ca o oportunitate de a cimenta legătura dintre voi.
Pisicile sunt creaturi sociale, așa că adesea se îmbrățișează cu alte feline din casă. Alternativ, ei vin la tine. În ambele cazuri, este un mijloc de consolidare a legăturilor sociale.
De asemenea, luați în considerare motivele de mai sus în sens invers. Pisica ta te iubește și îți arată modul în care știe cel mai bine. Ea îți ține de cald și te protejează. Nu este adorabil?
Deși există dezavantaje în faptul că pisica se urcă în pat cu tine, este esențial să vezi comportamentul dintr-o perspectivă felină. Aceste cunoștințe te vor ajuta să înțelegi și să ai grijă de pisica ta.
***
Dacă răspunsurile la „de ce doarme pisica mea cu mine” arată ceva, acesta este cât de mult tânjesc pisicile de dragoste și confort. Fie că este din cauza căldurii, mirosului sau protecției tale, este absolut natural ca pisicuța ta să vrea să se ghemuiască cu tine noaptea.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…