Mezoterapia este o metoda in voga, popularitatea vine din simplitatea ei, disconfortul redus si nu in ultimul rand datorita rezultatelor care se instaleaza rapid.
Odata cu trecerea timpului, pielea isi pierde elasticitatea si fermitatea, devine mai subtire, uscata si se observa aparitia ridurilor. Atat procesul de fotoimbatranire (heliodermatoza) cat si imbatranirea biologica sunt insotite de o scaderea a acidului hialuronic din straturile pielii.
Acidul hialuronic este un element necesar pentru hidratare, elasticitate si tonus. De aceea, am discutat cu dr. Catalina Jacota, medic specialist dermatologie-venerologie, specializare in estetica medicala, Laurus Medical.
Iar medicul ne spune că mezoterapia anti-aging (fata, decolteu, dosul mainilor, scalp) anticelulitica si pentru ameliorarea vergeturilor poate avea efecte notabile.
Cremele si altfel de substante aplicate local pot sa hidrateze temporar straturile superficiale ale pielii insa nu pot mentine o hidratare profunda.
Mezoterapia faciala este una din cele mai moderne metode de rejuvenare aflate la indemana oricarui pacient care isi doreste o imbunatatire estetica la nivelul pielii.
Se poate efectua la nivelul fetei, decolteului, dosul mainii, scalp, coapse si scalp.
Este o metoda minim invaziva prin care sunt injectate in derm (stratul mijlociu al pielii) diferite substante active (acid hialuronic, aminoacizi, vitamine, antioxidanti) ce produc o hidratare imediata, profunda si de durata, cu un efect de reintinerire a pielii extrem de natural.
Pielea poate fi pregatita cu 4-5 saptamani prealabil cu creme cu vitamina C, E, A, acid glycolic.
Acest tratament se efectueaza cu ajutorul unor ace foarte fine sau dispozitive speciale– Dermapen care actioneaza la o adancime prestabilita producand fine cicatrici microscopice in piele urmata de stimularea fibroblastilor, elastina, colagen, eliberarea de factori de crestere epidermica si innoire celulara.
Procedura dureaza aproximativ 30-35 minute /sesiune.
Disconfortul din timpul procedurii este minim pentru majoritatea pacientilor, se aplica in prealabil crema anestezica, iar dupa procedura – gheata sau masti antiinflamatoare si hidratante.
Unele persoane pot acuza minima durere locala, senzatie de arsura, eritem (roseata) si edem temporar. La fel ca si in situatia oricarui produs injectabil, pot apare reactii alergice minime.
Recuperarea este rapida, pacientii isi pot relua activitatile zilnice in scurt timp
Postprocedura: se evita aplicarea machiajului timp de 8 h, expunerea la radiatii UV-plaja, solar
dusurile fierbinti, sauna, hamam, exercitiul fizic intens pentru 48 ore.
Efecte:
- uniformizarea aspectului tenului
- hidratare
- reducerea, diminuarea ridurilor
- cresterea tonsului pielii
- stimuleaza cresterea foliculilor pilosi (scalp); 48% dintre pacienti au sesizat ca foliculii pilosi au fost regenerati, firul de par fiind mai puternic, mai stralucitor si repigmentat.
Contraindicatii: tulburari de cicatrizare, – Lupus eritematos sistemic, diabet, sarcina, probleme de coagulare a sangelui, eczme, infectii locale.
Mezoterapia este o metoda in voga, popularitatea vine din simplitatea ei, disconfortul redus si nu in ultimul rand datorita rezultatelor care se instaleaza rapid.
Frumusetea fetei este intotdeauna asociata cu un aspect neted, stralucitor si tineresc al pielii.