Cantități minime din anumite extracte naturale, medicamente, vitamine și agenți homeopatici sunt injecate în piele și o regenerează. Tehnica poartă numele de mezoterapie și este foarte eficientă în eliminarea celulitei, în scăderea în greutate și are efecte anti-îmbatrânire la nivelul pielii. Formulele aplicate în cadrul mezoterapiei reduc grăsimea de la nivelul zonei afectate de celulită, îmbunătățesc circulația sangvină care are de suferit în cazul celulitei și distrug tțsutul conjunctiv afectat. Substanțele utilizate (vitamine, minerale, enzime, extracte de plante, medicamente si aminoacizi) sunt injectate cu ajutorul unei seringi sau unui pistol special cu ac foarte fin, de 4mm lungime. Substanțele sunt alese în funcție de nevoia fiecărui pacient și de eventualele reacții alergice care pot să apară.
,,Pacienții nu încep tratamentul de la primul consult, pentru că este nevoie să lăsăm timp testelor alergice să-și definitiveze rezultatele”, precizează Anca Doboș, medic primar dermato-venerologie.
Rezultate imediate
În medie rezultatele sunt vizibile dupa 2-3 sedințe de mezoterapie. Iar rezultatele pot rezista perioade mari de timp dacă pacientul combina terapia cu exercitiul fizic moderat si cu o nutritie adecvata. Cu toate acestea, mezoterapia nu opreste imbatranirea, ci doar confera stralucire pielii si intarzie procesul de imbatranire.
„Pentru celulita se recomanda o sedinta la 7 zile, timp de o luna, apoi o sedinta pe luna timp de inca doua luni. Sedintele variazasi in functie de necesitatile fiecarui organism in parte.Iar o sedinta de mezoterapie dureazain medie 30-45 de minute. Aspectul de coaja de portocala al pielii se amelioreazainca de la primele sedinte, insa sunt necesare mai multe sedinte pentru a obtine rezultate de durata”, spune Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.
Injectarea acestor substante poate fi realizata oriunde pe corp. In cazul celulitei cele mai frecvente zone afectate sunt abdomenul, coapsele, fesele si bratele.
Riscuri egale cu zero
Mezoterapia are riscuri minime, iar efectele adverse sunt reduse. Pot aparea mici vanatai, echimoze sau chiar hematoame minore in zonele cu laxitate, roseata, durere locala, senzatii de arsura, mancarime sau pur si simplu o reactie alergica minora locala.
,,Recuperarea este imediata. Nu sunt necesare bandaje sau pansamente. Insa, trebuie sa avem grija ca in primele 6-8 ore de la interventie sa evitam dusurile fierbinti si hainele stranse in jurul zonei tratate. De asemenea, nu sunt recomandate exercitiile fizice in primele 48 de ore de la efectuarea tratamentului.”, adauga Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.
Tratamentul este contraindicat femeilor gravide, persoanelor care sufera de diabet sau de afectiuni ale inimii.
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…