Sari la conținut

Metode simple şi eficiente care vă ajută să slăbiţi

Stimularea metabolismului și consumul anumitor alimente sunt arme de bază pentru evitarea îngrășării

Dormiţi cel puţin şapte ore pe noapte, mâncaţi proteine şi beţi apă rece, sunt sfaturile nutriţioniştilor atunci când vine vorba de combaterea kilogramelor în plus. Mai jos vă prezentăm un top al celor mai eficiente metode.

1. Mâncaţi câte puţin de cinci-şase ori pe zi!

Când nu măncăm, organismul începe să stocheze resursele de energie, iar metabolismul va fi încetinit. ,,Când sărim peste o masă sau ţinem o dietă foarte strictă, organismul crede că urmează o perioadă de înfometare şi reacţionează încetinind metabolismul.

Se conservă depozitele de grăsime, iar pierderea în greutate are loc în special prin pierderea apei şi a muşchilor. Pentru a mări metabolismul e indicat să mâncăm de cinci-şase ori pe zi, trei mese principale şi gustări între ele”, recomandă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

2. Dormiţi mai mult!

Un studiu al cercetătorilor finlandezi a demonstrat că cei care dorm mai puţin au o tendinţă de îngrăşare mai mare decât cei care se odihnesc circa şapte ore pe noapte. ,,Există însă şi o speranţă pentru cei care dorm puţin: dacă recuperează la final de săptămână, problemele ridicate de lipsa de somn se pot rezolva”, completează medicul Corina Zugravu.

3. Bazaţi-vă pe proteine!

Organismul are nevoie de proteine pentru întărirea musculaturii şi pentru stimularea arderii grăsimilor. Cele mai importante surse de proteine sunt carnea de curcan şi de vită, ouăle fierte, soia, somonul, lactatele. ,,Proteinele «biciuiesc» metabolismul, pentru utilizarea lor cheltuindu-se cam tot atâtea calorii pe cât aduc ele însele. De aceea sunt indicate în curele de slabire, dar nu pe termen lung”, adaugă Corina Zugravu.

4. Beţi apă rece, cafea, ceai

Cercetătorii germani au descoperit că şase căni de apă rece pe zi duc la pierderea a cinci kg pe an. Acest lucru e posibil datorită efortului pe care îl depune organismul pentru a aduce apa la temperatura corpului. Cofeina, în schimb, stimulează sistemul nervos central, iar ceaiul conţine antioxidanţi care îmbunătăţesc metabolismul cu până la 12%.

„Cine nu sare peste micul dejun are şanse mai mici să se îngraşe, are performanţe fi zice şi psihice mai bune.”

CORINA ZUGRAVU, nutriţionist

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel