Din cuprinsul articolului
Cum să slăbești 20 de kilograme în câteva luni. Mestecarea corectă stă la baza unei digestii ușoare, deoarce nutriția începe chiar din momentul în care introduci alimentul în gură.
Când mănânci, corpul tău digeră de fapt alimentele în toate punctele procesului, nu doar în interiorul stomacului, explică nutriționistul Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în ceea ce se numește managementul obezității.
Bilic a dezvăluit metoda prin care putem să ne asigurăm o digestie ușoară și un slăbit sigur și sănătos.
„Cine mestecă mult și bine, slăbește. Credeați că ați încercat totul în materie de cură de slăbit? Ei bine, diete ciudate există de când lumea și chiar dau rezultate.
Horace Fletcher a intrat în istoria nutriției sub numele de “Marele Mestecător”, folosind o metodă simplă: fiecare înghițitură de mâncare trebuie mestecată de 32 de ori.
Ideea aparține lordului William Gladstone, prim-ministru britanic pe la 1880, care recomandă mestecatul drept metodă de slăbit, detox și reglare a digestiei.
Fletcher se pune pe mestecat și slăbește 20 kg în doar câteva luni. Mecanismul este simplu și corect, cu cât mestecăm mai bine, cu atât digerăm mai ușor și ne săturăm cu mai puțină mâncare”, a scris dr. Mihaela Bilic pe Facebook.
În timp ce mesteci alimente, corpul lucrează din greu pentru a extrage nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa corect: procesul începe în gură! Prin urmare, prin mestecarea incorectă a alimentelor, pierzi nutrienți importanți de care corpul tău are nevoie pentru a funcționa corect.
„Fiecare fel de mâncare reprezintă 12-15 înghițituri și va dura 15-20 min să-l consumăm, fix cât îi trebuie creierului să spună că s-a săturat!
O masă completă necesită nu mai puțin de 2500 “mestecături”, așa că fie ne plictisim, fie obosim…dar sigur ne oprim
Mestecatul este sănătos, indiferent că vorbim de alimente bogate în fibre (cereale, fructe, legume), carne sau brânză.
Fletcher recomandă să mestecam, chiar și simbolic, inclusiv lichidele (lapte, supă) și să nu înghițim decât atunci când îmbucătura de mâncare s-a lichefiat total.
Eu spun că merită încercat, măcar ca exercițiu împotriva lăcomiei și impulsivității alimentare”, a mai spus medicul nutriționist.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…