Injecțiile cu insulină pot deveni de domeniul trecutului datorită unei noi descoperiri.
Un implant revoluționar creat de cercetătorii britanici acționează asemănător unui pancreas artificial eliberând insulină în sânge.
Poate fi implantat în abdomen de unde eliberează o cantitate importantă de insulină, așa că nu va mai fi nevoie de injecții.
Cantitatea de insulină din dispozitiv poate fi completată o dată la două săptămâni cu ajutorul unui tub care trece pe sub piele.
Implantul de dimensiunea unui ceas de mână a fost creat de oamenii de știință de la Universitatea De Montfort din Leicester. Aceștia susțin că dispozitivul poate fi considerat un leac al diabetului deoarece, pacienții nu vor mai fi nevoiți să țină boala în frâu cu ajutorul injecțiilor cu insulină.
”Dispozitivul nu doar că va înlocui injecțiile cu insulină dar va asigura doza perfectă de fiecare dată. Prin controlarea glucozei în sânge vom putea reduce problemele de sănătate asociate diabetului”, spune prof. Joan Taylor.
Implantul care va fi introdus chirurgical sub piele conține un rezervor cu insulină. Atunci când nivelul de glucoză crește, dispozitivul eliberează insulină.