Categories: Ştiri sănătate

Metoda prin care protejezi MEDIUL și te ferești de cele mai cumplite BOLI

Un studiu recent a dat publicității câteva date îngijorătoare legate de poluarea mediului prin tone de mâncare aruncată sau plină de chimicale.

O soluție extrem de convenabilă, atât pentru om, cât și pentru mediu, este hrana sănătoasă, provenită din culturi ecologice.

O dietă bogată în fructe şi legume, în special cele ecologice, este mult mai prietenoasă cu mediul în comparaţie cu cea bogată în produse de origine animală, au confirmat oamenii de ştiinţă într-un studiu recent, citat luni de agenţia Xinhua.

Cercetarea, publicată în weekend în jurnalul Frontiers in Nutrition, este prima de acest fel care analizează impactul asupra mediului atât a obiceiurilor alimentare, cât şi a sistemelor de producţie agricolă, potrivit Agerpres.

Oamenii de ştiinţă care au lucrat la acest studiu efectuat pe un număr de peste 34.000 de adulţi din Franţa au monitorizat preferinţele alimentare ale acestora – produse pe bază de plante sau de origine animală – şi au evaluat impactul alegerilor lor asupra mediului în funcţie de trei indicatori: emisia de gaze cu efect de seră, necesarul energetic cumulativ şi gradul de ocupare al terenurilor.

”În urma analizei combinate a consumului şi a informaţiilor privind producţia agricolă am descoperit că, în general, impactul asupra mediului asociat dietei a fost redus în cazul unei alimentaţii pe bază de plante – în special în ceea ce priveşte emisia de gaze cu efect de seră”, a declarat Louise Seconda din cadrul Agenţiei de protecţia mediului şi de gestionare a energiei, care se numără printre autorii studiului.

Dietele bazate pe un consum redus de produse de origine animală, aşa cum se arată şi în recomandările Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite, sunt mai sustenabile, deoarece necesarul energetic pentru creşterea animalelor şi nivelul de emisii de gaze cu efect de seră sunt mai reduse, se arată în cercetare.

În plus, cercetătorii au descoperit şi alte beneficii semnificative pentru mediu ale consumului de produse ecologice.

Seconda a declarat că speră ca alte studii efectuate în viitor vor lua în considerare şi alţi factori, precum utilizarea pesticidelor, percolarea şi calitatea solului, pentru a putea înţelege mai bine impactul asupra sustenabilităţii a întregului proces de producţie al alimentelor.

”Am dorit să oferim o imagine mai amplă a modului în care diferite diete influenţează mediul”, a spus Seconda.

Recent Posts

Horoscop Cristina Demetrescu. Viața unei zodii se schimbă radical după 5 Noiembrie

Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…

18 minute ago

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

39 de minute ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

58 de minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

o oră ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

2 ore ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

2 ore ago

Citeste si: