Exerseaza creierul. Metoda ignorata adesea, care te ajuta sa-ti mentii creierul tanar si sa rezolvi problemele emotionale
Este poate cea mai plăcută metoda de a-ti exersa creierul. Inaintea exploziei de tehnologie, lumea era mai receptiva sa citeasca din carti. Tumultul vietii moderne le-a mai inlocuit cu diverse dispozitive, dar cititul ramane o metoda premium de a-ti exersa creierul.
Un studiu recent arata ca romanele stimuleaza dezvoltarea creierului si ajuta la imbunatatirea calitatii vietii.
Ai mai mult de castigat daca renunti la cartile de dezvoltare personala in favoarea romanelor, considera profesorul Philip Davis, de la Universitatea din Liverpool. Iar cei care sufera de depresie, dureri cronice si chiar de dementa se simt mai bine daca citesc operele lui Charles Dickens si pe cele ale romancierei engleze Jane Austen, spune el.
Exerseaza creierul. Davis a declarat ca lectura romanelor clasice „elibereaza emotiile si imaginatia” si le permite oamenilor sa se simta „mai vii”, usurandu-le simptomele celor care sunt bolnavi.
In schimb, cartile de dezvoltare personala si alte volume similare nu au vreun beneficiu pentru ca implica un proces de citire prea simplist pentru a excita creierul.
„Daca esti doar in cautare de informatii, citesti repede, e foarte usor, e automat. Dar cand literatura incepe sa faca ceva mai complicat decat atat, creierul incepe sa lucreze. Este excitat si devine emotional”, a declarat profesorul Davis pentru Sunday Times.
Exista studii care sustin afirmatia profesorului din Liverpool, aratand ca lectura poate ajuta la mentinerea memoriei in timpul imbatranirii, noteaza Daily Mail. Activitatile care sustin stimularea mentala, precum cititul si completarea cuvintelor incrucisate la orice varsta, ar putea avea legatura cu incetinirea declinului activitatii creierului. Profesorul Davis crede ca lectura ar trebui incurajata in fiecare azil.
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…