Sari la conținut

Aliata rinichilor, planta diuretică, cicatrizantă, antireumatică și antiinflamatorie. Ameliorează cistita cu succes

Mesteacănul este un real remediu natural pentru o multitudine de afecțiuni. Mai exact, are proprietăți diuretice, depurative, cicatrizante, antireumatice, antiinflamatorii, astingente. În plus, este un foarte bun dezinfectant. Este foarte bun pentru afecțiunile rinichilor și în plus, contribuie la menținerea sănătății lor.

Specialiștii spun că intern, mesteacănul este foarte bun în afecțiuni precum: diabetul zaharat, obezitate, ascită, constipație, edeme, hipertensiune arterială, nefrite, cistite, litiază renală. Se pare că este un real adjuvant în stările febrile, în gripă, sinuzită și poate să combată anemia și insomnia.

În medicina naturistă frunzele de mesteacăn sunt utilizate în primul rând pentru proprietățile sale analgezice. Nu în ultimul rând planta este utilizată pentru efectele sale benefice de calmare a pielii. Mai exact este foarte bună în tratarea sau ameliorarea eczemelor, alopeciei, psoriazisului.

Dacă este utilizat extern, el are efecte terapeutice în caz de alopecie, reumatism, artroze, artrite, dermatoze, psoriazis, celulită și acnee.

Mesteacănul este o sursă excelentă de vitamina C. De la el se pot utiliza frunzele, scoarța, mugurii, seva în scopuri curative.

Iată care sunt proprietățile terapeutice ale mesteacănului:

  • Este de real ajutor în afecțiunile rinichilor, datorită proprietăților sale diuretice. Astfel, ameliorează colica renală, nefrita, cistita. În plus, ajută rinichii să funcționeze corect.
  • Scoarța de mesteacăn este bună dacă este făcută sub formă de infuzie împotriva gripei și a stărilor febrile.
  • Ameliorează durerea specifică colicilor abdominale.
  • Reduce nivelul colesterolului rău din sânge.
  • Combate infecțiile fiind un antibacterian excelent.
  • Frunzele de mesteacăn sunt laxative naturale și contribuie la eliminarea constipației. Totul este să bei o ceașcă de ceai de mesteacăn. În plus, datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ceaiul de mesteacăn ameliorează durerea de stomac, crampele, balonarea, diareea.
  • Infuzia de mesteacăn este utilă în combaterea mătreții dar poate și să întărească firul de păr.

Dacă este utilizat extern sub formă de cataplasmă sau sub formă de ulei, mesteacănul este bun în combaterea celulitei. Totodată, uleiul esențial din frunze de mesteacăn ajută la ameliorarea și calmarea durerilor reumatice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel