Din cuprinsul articolului
Mersul pe jos după masă este extrem de benefic pentru sănătate. Un exercițiu simplu de câteva minute menține inima sănătoasă, ajută la arderea caloriilor și poate îmbunătăți starea de spirit.
Un studiu a demonstrat că stilul de viață al oamenilor care trăiesc în zona mediterană este parte componentă a dietei mediteraneene extrem de sănătoase.
Potrivit experțiolor, mersul ar putea fi unul din motivele pentru care dieta mediteraneană reduce riscul de diabet, colesterol ridicat, boli de inimă, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer, întărește oasele, stimulează sănătatea creierului, prevenind demența și depresia și ajută la slăbitul sănătos, așa cum arată nenumărate studii.
Potrivit unui studiu recent publicat în revista Sports Medicine și citat de CNN, o plimbare scurtă, cuprinsă între 2 și 5 minute, poate fi de folos în această direcție. A sta în picioare după masă poate ajuta, de asemenea, dar nu la fel de mult ca mersul, a spus coautorul studiului Aidan Buffey, doctorand la departamentul de educație fizică și științe ale sportului de la Universitatea din Limerick din Irlanda.
„Reprizele intermitente de mers și stat în picioare pe tot parcursul zilei și după mese au redus glucoza în medie cu 9,51%, în comparație cu repaosul după masă. Iar mersul intermitent cu intensitate mai ridicată pe tot parcursul zilei a înregistrat o reducere mai mare a glucozei, de 17,01%, în comparație cu repaosul”, a declarat Buffey pentru sursa citată.
Transformarea mersului obisnuit intr-o activitate fizica necesita o postura buna si miscari facute intr-un anumit mod. Cum trebuie sa arati cand mergi:
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…