Din cuprinsul articolului
Cartoful dulce, pe lângă gustul său unic, are și multe beneficii pentru sănătate, deoarece este bogat în nutrienți importanți, cum ar fi fibre, vitamina A și potasiu.
Leguma ajută la menținerea sănătății întregului corp. De asemenea, are un conținut scăzut de calorii și are un gust dulce natural, așa că îl puteți consuma în mod regulat fără vinovație.
De fapt, o cană (200 g) de cartofi dulci copți oferă mai mult de două ori cantitatea de beta-caroten de care are nevoie un adult mediu pe zi.
Beta-carotenul este transformat în vitamina A de către organism cu toate beneficiile pe care aceasta le presupune pentru ochi și nu numai.
Vitamina A este, de asemenea, esențială pentru un sistem imunitar sănătos, iar nivelurile scăzute au fost legate de reducerea imunității.
De asemenea, este esențial pentru menținerea mucoaselor sănătoase din interiorul intestinului. Studiile au arătat că deficiența de vitamina A crește inflamația intestinală și reduce capacitatea sistemului imunitar de a răspunde corect la potențialele amenințări.
Beneficiile pentru sănătate ale cartofului dulci
Cu cât valoarea nutritivă a unui aliment este mai mare, cu atât acesta poate avea mai multe beneficii asupra sănătății noastre, atunci când este utilizat într-un mod echilibrat în alimentația noastră.
Cartoful dulce conține un conținut ridicat de fibre vegetale care ajută sistemul nostru intestinal să funcționeze mai bine.
În același timp, atunci când o luăm în masă, ne simțim mai plini și mai mult timp din cauza fibrei, spune Sarah Alsing, MS, RD, nutriționist și proprietarul Delightfully Fueled.
Fibrele sunt un „aliat” cheie în menținerea greutății corporale, deoarece ne crește senzația de sațietate.
Fie că sunteți în proces de reducere a greutății corporale, fie că doriți să o mențineți, atunci merită să includeți cartoful dulce în dieta dumneavoastră.
Conținutul său ridicat de antioxidanți ajută la combaterea radicalilor liberi creați în corpul nostru de stresul oxidativ. În același timp, cartofii dulci au un conținut ridicat de colină, ceea ce ajută la reducerea inflamației, spune Alsing.
Beta-carotenul și antocianinele, ca antioxidanți, care sunt conținute contribuie, de asemenea, la prevenirea și reducerea inflamației cronice în corpul nostru.
Ajută la funcționarea inimii
Se știe că stresul oxidativ poate provoca mai multe complicații în sistemul cardiovascular, cum ar fi ateroscleroza care poate duce la unele boli cardiovasculare.
Cu toate acestea, conținutul de cartofi dulci în polifenoli și alți antioxidanți pare să contribuie pozitiv la protecția vaselor de sânge, neutralizând radicalii liberi.
Are un efect protector asupra diabetului zaharat
Cartoful dulci este un aliment cu un indice glicemic relativ scăzut, ceea ce înseamnă că ajută organismul să crească glicemia mai lent decât alimentele cu indice glicemic ridicat.
Din acest motiv, este o alegere ideală pentru persoanele cu diabet. În același timp, studiile au arătat că cartoful dulce ajută la creșterea nivelului de adiponectină, care este implicată în reglarea zahărului din sânge, la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.
Beta-carotenul este o moleculă precursoare în crearea vitaminei A în corpul nostru.
Cartoful dulce este extrem de bogat în beta-caroten care este transformat în vitamina A și este folosit de ochii noștri pentru o mai bună funcționare a acestora și pentru formarea neuronilor-receptori speciali care detectează lumina.
Ce înseamnă asta practic? Ne ajută să vedem mai bine în întuneric.
Conținutul ridicat de cartofi dulci în vitamina A are beneficiul de a ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii.
Studiile au arătat că vitamina A participă la repararea pielii din cauza daunelor care pot fi cauzate de radiația solară și, de asemenea, pare să reducă rata de îmbătrânire a celulelor corpului nostru.
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…