Categories: Expertul zilei

Mergi la medic dacă ai asta pe piele! Poate fi un semn că suferi de virusul HPV!

Mergi la medic dacă ai asta pe piele! Organismul ne dă de cele mai multe ori semnale că ceva nu e în regulă cu sănătatea. Anumite modificări ale pielii ne pot da semne din timp asupra unor probleme grave de sănătate, cum ar fi virusul HPV.

Mergi la medic dacă ai asta pe piele! Poate fi un semn că suferi de virusul HPV!

OMS atenționează că mai mult de jumătate din populația lumii este infectată cu virusul HPV. Unii sunt pur și simplu purtători ai bolii, în timp ce la alții acest virus se manifestă ca papilomatoză a pielii și a membranelor mucoase.

Aproximativ 30 de tipuri provoacă leziuni ale organelor genitale feminine. Această boală virală poate fi agentul cauzal al degenerării celulelor canceroase. Cele mai periculoase dintre ele sunt tipurile de papilomavirus cu risc oncologic ridicat, potrivit bzi.ro.

Mergi la medic dacă ai asta pe piele! Virușii au cea mai mare capacitate de a provoca cancer de organe genitale, în special cancer de col uterin

Virusul papiloma uman este al doilea, după herpesul genital ca prevalență virală. Papilomavirusurile se găsesc la aproximativ 70% dintre femei. În plus, acest neoplasm benign se formează în orice zonă a corpului.

Negii cancerigeni apar pe gât și sub sân, pe burtă, față, la axile și pe membranele mucoase ale gurii. Uneori acestea se pot manifesta pe cavitățile nazale și buze. În cazurile mai rare negii apar pe mucoasele organelor interne din cauza lipsei de fier.

Această infecție se referă la paraziții intracelulari care nu se pot reproduce singuri, iar pentru aceasta folosesc celulele corpului uman. Transmiterea virusului are loc prin contactul cu pielea sau mucoasele unei persoane infectate.

Infecția poate apărea în timpul actului sexual. În lipsa regulilor de igienă personală, negii pot deveni cancerigeni la bărbierit sau epilare. Un astfel de virus este extrem de tenace.

Mai ales într-un mediu umed, există riscul de a-l prinde atunci când se folosesc locuri publice, precum saune, piscine, toalete, băi și săli de sport. Virusul pătrunde prin cele mai mici rupturi ale pielii. De asemenea, acesta poate reprezenta și un semn al diabetului.

Virusul poate fi contractat chiar și prin strângerea mâinii. Virusul este foarte contagios și poate provoca manifestarea unor pete maronii pe picioare.

Ce factori contribuie la infecția cu HPV?

Infecția cu HPV este provocată de scăderea imunității

Infecția cu HPV este provocată de scăderea imunității generale datorită influenței diverșilor agenți cancerigeni. Uneori infecția cu HPV este cauzată de prezența bolilor care provoacă tulburări metabolice.

De asemenea, surmenajul, prezența stresului de altă natură, eșecul în fondul hormonal, sarcina, datorită restructurării organismului și modificărilor nivelurilor hormonale.

Dacă virusul intră într-un organism sănătos, cu imunitate bună, atunci celulele imune îl distrug. Infecția nu are loc, nu amenință o persoană complet sănătoasă. De obicei, persoanele care suferă de lipsă de seleniu pot avea astfel de probleme.

Bărbații sunt mai norocoși. Ei sunt predispuși să acționeze ca purtători pasivi ai virusului. Ceea ce este mai puțin periculos pentru bărbați decât pentru femei. Aceștia sunt mult mai puțin probabil să dezvolte oncologie.

Dacă suferiți de papilomatoză sau ai observat după imagini ca ai negi cancerigeni, înscrie-te la o consultație cu specialistul în boli infecțioase. 

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

19 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: