Categories: Ştiri sănătate

Mergi la medic dacă ai asta în gură! Poate fi un semn că suferi de această boală

Mergi la medic dacă ai asta în gură! Poate fi un semn că suferi de această boală. O sănătate orală precară ar putea duce la deplasarea bacteriilor prin fluxul sanguin către alte zone ale corpului, a avertizat un medic.

Mulți dintre noi sunt conștienți de importanța unei bune igiene orale. Aceasta ne asigură că dinții și gura noastră rămân sănătoase, reducând riscul unor probleme precum cariile, respirația urât mirositoare și pierderea dinților. Cu toate acestea, ar putea avea beneficii de protecție și mai importante.

Potrivit doctorului Helen Flaherty, director de promovare a sănătății și educație la Heart Research UK, bolile gingivale ar putea crește riscul de boli de inimă și alte probleme cardiovasculare.

 „Probabil că ați auzit expresia „sănătatea începe în gură”. Acest lucru se datorează faptului că o sănătate orală bună este vitală nu numai pentru sănătatea dumneavoastră generală, ci și pentru bunăstarea dumneavoastră generală.

„Există din ce în ce mai multe dovezi că sănătatea dumneavoastră orală poate avea un impact asupra altor organe, inclusiv asupra inimii.”

„Acest microbiom oral unic joacă un rol crucial în modelarea și reglarea sănătății noastre prin menținerea unui mediu dinamic care protejează cavitatea bucală, previne progresia bolilor și ajută la digestia inițială.

„În general, sistemul imunitar al organismului nostru menține un echilibru prin menținerea unui control asupra bacteriilor dăunătoare, prevenind astfel orice infecție sau boală.

„Cu toate acestea, în cazurile de igienă orală deficitară, bacteriile dăunătoare înfloresc, pătrunzând în barierele de apărare ale organismului și ducând la apariția cariilor dentare și la inflamarea gingiilor.

„Una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale dinților este boala gingivală, sau boala parodontală, care începe cu o inflamație a gingiilor, cunoscută și sub numele de gingivită.
„Acest stadiu inițial se prezintă ca o acumulare crescută de placă bacteriană care conține bacterii ce irită țesuturile moi, ducând la înroșirea, umflarea și sângerarea gingiilor.

„Gingivita poate fi ușor inversată atunci când periajul adecvat și folosirea aței dentare devin parte din rutina zilnică.”

Cum afectează aceasta inima


Ea a spus: „Cu toate acestea, în absența igienei orale, boala progresează de la gingivită la parodontită, care este mai agresivă, deoarece sunt implicate multe bacterii complexe.

„Răspunsul inflamator face ca stratul interior al gingiei și al osului să se îndepărteze de dinte, creând buzunare parodontale care cresc șansele de a colecta resturi și de a se infecta, potrivit express.co.

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

12 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: