Din cuprinsul articolului
Tranziția la menopauză durează în medie șapte ani și multe femei suferă în tăcere din cauza lipsei de somn. Milioane de femei se confruntă în prezent cu simptome de perimenopauză sau menopauză, inclusiv stare de spirit scăzută, anxietate, ceață pe creier, bufeuri, palpitații, dureri de cap, dureri musculare și piele uscată.
Somnul și energia scăzută sunt cele mai răspândite simptome ale menopauzei. Descoperirile șocante au arătat că aproximativ 65% dintre femei raportează probleme de somn, în timp ce 71% au energie scăzută.
O analiză ulterioară a simptomelor a peste 33.000 de femei care sufereau de probleme de somn, a arătat că, pe măsură ce problemele de somn au crescut în severitate, numărul total de simptome a crescut și el.
În special, femeile care au raportat probleme de somn foarte severe au avut un număr dublu de simptome de menopauză, comparativ cu femeile care nu au raportat probleme de somn.
Întrucât tranziția la menopauză durează în medie șapte ani, experții au subliniat că femeile sunt lăsate într-o disperare constantă din cauza lipsei de somn – ceva care are un impact negativ asupra muncii, relațiilor, sănătății și calității vieții.
Cinci experți de top și-au împărtășit cele mai importante sfaturi despre cum să obțineți un somn bun în timpul schimbării hormonale, potrivit Mirror.
Dr. Rebeccah Tomlinson, medic generalist la Health & Her și membru înregistrat al Societății Britanice de Menopauză explică modul în care hormonii pot juca un rol important atunci când vine vorba de somn.
„Nivelurile de estrogen trec de la obișnuit și ritmic la vârfuri și minime, provocând bufeuri și transpirații nocturne, ceață cerebrală și iritație. În timp ce nivelurile de progesteron – hormonul calmant, antiinflamator și care favorizează somnul – scad semnificativ, ceea ce înseamnă că oamenii pot experimenta un nivel mai scăzut de satisfacție în viață, un stres perceput mai mare și un risc crescut de depresie și anxietate.
Celălalt hormon care joacă un rol important este hormonul somnului, melatonina, menține ritmurile circadiene pregătite și pregătite pentru acțiune în timpul zilei și instigă recuperarea noaptea.
Cu toate acestea, acest hormon al somnului scade și la femei pe măsură ce trec de patruzeci de ani, de aceea multe femei în perioada perimenopauzei și menopauzei par să aibă probleme de somn”, a explicat dr. Tomlinson.
Scoală-te la aceeași oră în fiecare zi și corpul tău va răspunde cu o eliberare de melatonină înainte de a te culca, ceea ce ajută la un somn odihnitor.
„Pentru a reduce impactul, pentru a evita modelele întâmplătoare de somn-veghe și leneveala de weekend, acestea ne confundă ceasurile corporale și întârzie producția de melatonină, ceea ce duce la un somn mai ușor”, a mai spus dr. Tomlinson.
În contextul în care temperaturile scad încet în toată țara, mulți se confruntă cu decizia…
Consumul de antibiotice și rezistența antimicrobiană la oameni și animale sunt legate între ele, au…
Unde pot vota alegatorii la referendum și alegerile prezidentiale Legea potrivit cărei alegătorii vor putea…
CALENDAR LUNAR. Luna are o mare influență asupra tuturor organismelor vii. Sănătatea și proprietățile părului…
Pilonul II de pensii. Cea mai autorizată voce din România spune când și cum se…
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…