Sari la conținut

Menopauza

menopauza
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cel mai bun exercitiu pentru menopauza

Menopauza: Femeile trec prin schimbări majore. Risc de boli. Femeile trec prin schimbări majore, care le cresc riscul de boli cronice și afectează în mod semnificativ calitatea vieții lor. Este un proces natural prin care femeile își încheie ciclul menstrual și își întrerup fertilitatea.

Menopauza este un proces fiziologic natural care marchează sârșitul perioadei fertile la femei. În general, procesul are loc între 45 și 55 de ani. În unele cazuri acesta poate să apară mult mai devreme, scrie Healthy Food. Sănătatea la menopauză nu este ceva de neglijat.

Senzația de căldură bruscă și intensă poate dura câteva minute

Pe măsură ce nivelurile de hormoni feminini, în special estrogenul, scad în timpul menopauzei, femeile pot experimenta o serie de simptome neplăcute, cum ar fi:

Bufeuri de căldură: senzația de căldură bruscă și intensă care poate dura câteva minute și poate fi însoțită de transpirație și bătăi rapide ale inimii.
Insomnie: dificultate în a adormi sau a rămâne adormită, ceea ce poate afecta nivelul de energie și starea de spirit.

Schimbări de dispoziție

  • Schimbări: Fluctuații ale nivelului de hormoni pot duce la iritabilitate, anxietate, depresie și schimbări de dispoziție.
  • Scăderea densității osoase: nivelurile scăzute de estrogen pot duce la oase fragile și la un risc crescut de osteoporoză.
  • -Creșterea în greutate: pierderea de mușchi și creșterea în greutate pot fi mai dificil de controlat în timpul menopauzei.

Pentru a gestiona simptomele menopauzei și a reduce riscul de boli cronice asociate, femeile pot adopta următoarele măsuri:

  • Menținerea unei alimentații echilibrate și sănătoase, bogată în legume, fructe, proteine slabe și grăsimi sănătoase.
  • Exercițiile fizice regulate pentru a menține sănătatea cardiovasculară, densitatea osoasă și greutatea corporală.
  • Sănătatea mentală și starea de bine prin meditație, yoga sau alte tehnici de relaxare.
  • Consultarea unui medic pentru a discuta despre opțiunile de tratament hormonal sau alternative pentru a gestiona simptomele menopauzei.
  • Monitorizarea regulată a sănătății, prin analize de rutină, teste de screening și controale regulate la medic.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel