Din cuprinsul articolului
Meniul de CRĂCIUN: Ce să mănânci ca să NU îți crească colesterolul! Crăciunul nu este o perioadă în care oamenii decid să dea dovadă de moderație.
Să te răsfeți o dată pe an este acceptabil, deciziile alimentare greșite constante pot crește colesterolul rău, crescând riscul de probleme cardiovasculare. Prin urmare, este esențial să vă bucurați de sezonul festiv fără a exagera.
Din fericire, un nutriționist ne împărtășește că unele dintre preferatele de Crăciun pot fi de fapt bune pentru nivelul colesterolului.
Produsele lactate și carnea procesată care ajung adesea în meniul de sărbători sunt pline de grăsimi saturate, care pot crește riscul de colesterol „rău”, cunoscut și sub numele de colesterol LDL.
Acest tip de colesterol este responsabil pentru a pune bazele bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale, potrivit NHS.
Potrivit medicilor, unele alimente de Crăciun pot ajuta de fapt să vă țineți colesterolul sub control.
Rob Hobson, nutriționist, a declarat pentru Express.co.uk că nucile, curcanul slab și varza de Bruxelles ar putea completa nivelurile tale.
Indiferent cum sun gătite, această mică gustare sunt pline de grăsimi bune, cunoscute sub numele de grăsimi nesaturate, care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău.
Dl Hobson a spus: „[Această grăsime] schimbă echilibrul, astfel încât determină ficatul să producă mai mult colesterol HDL [bun], care este tipul sănătos. Vă creșteți HDL-ul, dar vă reduceți LDL-ul”.
Curcan
Curcanul rămâne opțiunea alimentară numărul unu pentru britanici. Din fericire, menținerea cărnii slabe și consumul acesteia fără piele ar putea oferi, de asemenea, o mână de ajutor pentru nivelurile dumneavoastră.
Dl Hobson a spus: „Lipirea de proteine slabe înseamnă că acestea au foarte puține grăsimi, așa că, evident, sunt foarte sărace în grăsimi saturate.” Carnea slabă oferă o opțiune mai sănătoasă.
Varză de Bruxelles
Fie că le iubiți sau le urâți, varza de Bruxelles este o altă parte integrantă a meniului de Crăciun, cu nenumărate rețete care oferă o nouă abordare a acestui aliment tradițional.
Dacă vă plac varza de Bruxelles, este foarte bine, dar dl Hobson a explicat că orice legume de pe masă ar putea ajuta la menținerea colesterolului sub control. Așa că morcovii și păstârnacul sunt, de asemenea, un joc corect.
„Includerea multor legume este bună pentru colesterol, deoarece acestea conțin fibre, așa că orice legume pe care le puteți mânca sunt bune.
„Ar fi bine să aveți grijă să vă gătiți varza de Bruxelles în pancetta sau bacon, pentru că, evident, are cantități mari de grăsimi saturate.”
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…