5 motive pentru care membrele tale amorțesc în timp ce dormi

5 motive pentru care membrele tale amorțesc în timp ce dormi! Potrivit experților, amorțeala membrelor poate preceda boli grave. Nu neglijați, consultați imediat un medic specialist.

Amorțeala nu este o urgență medicală și este adesea cauzată de statul în anumite poziții pentru perioade lungi de timp din cauza perturbării microcirculației sanguine sau a inervației zonei în cauză, dar poate indica o tulburare neurologică gravă.

Există unele situații care pot indica. Exemplu: hernie de disc. Este necesar un tratament specializat, mai ales dacă este însoțit de alte simptome. Desigur, amorțeala temporară poate fi, de asemenea, un precursor al unui accident vascular cerebral, care poate duce la paralizia nervilor și imobilizarea membrelor.

În plus, la pacienții diabetici, apariția amorțelii la nivelul extremităților inferioare poate fi un indicator căruia medicii ar trebui să-i acorde atenție. Acest lucru se datorează faptului că există un risc crescut de instabilitate, care poate duce la pierderea echilibrului și la căderi, precum și la consecințele grave ale rigidității. – Leziuni și fracturi.

Un studiu realizat în Japonia a investigat simptomele de amorțeală bilaterală a piciorului și parestezie la pacienții diabetici. Ajustându-se în funcție de vârstă, sex, retinopatie diabetică, exerciții fizice regulate, IMC, nivelul hemoglobinei A1c și puterea mușchilor cvadriceps, pacienții cu simptome de amorțeală prezentau un risc crescut de tulburări posturale, în special peste 60 de ani, iar acesta este un indicator care trebuie fi evaluat. Valorile care apar sunt luate în considerare de către medicul dumneavoastră împreună cu alte valori care sunt de obicei monitorizate, potrivit doc.ro.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Saltea sau perna, de proastă calitate. O pernă incomodă sau o saltea proastă nu permite corpului să se relaxeze în timpul somnului. Rezultatul acestui disconfort poate afecta diferite părți ale corpului.
Pijamaua prea strimtă.  Poziția corpului nu se poate controla. Dacă circulația sângelui este afectată din cauza pijamalelor, pot apărea senzații de furnicături.

Gravidele pot prezenta senzația de amorțeală. Acest lucru poate provoca, de asemenea, amorțeală în mâini. Potrivit medicilor, această problemă este observată la multe femei însărcinate. Poziția corectă de dormit ajută de obicei la rezolvarea problemei.
Anomalii cervicale vertebrale. Dacă există leziuni la nivelul vertebrelor din regiunea cervicală cauzate de suprasolicitare, uzură, inflamație, aceasta poate irita rădăcinile nervoase ale măduvei spinării, poate afecta circulația sângelui în acestea și poate provoca amorțeală la nivelul membrelor.
În plus, rigiditatea mâinilor în somn, potrivit oamenilor de știință, poate preceda diabetul, cancerul și accidentul vascular cerebral.

Cauzele amorțelii

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Amorțeala este resimțită de cele mai multe ori la nivelul membrelor superioare și inferioare și poate avea diverse cauze. Cele mai frecvente cauze sunt reprezentate de lezarea nervilor și de compresie, apărute ca urmare a statului prelungit într-o anumită poziție.

Pentru spondiloza cervico-toracala, amorțirea mâinilor este semn patognomonic (caracteristic). Alte cauze care pot favoriza instalarea amorțelii la nivelul mâinilor sau picioarelor sunt:

  • Alcoolismul;
  • Sindromul de tunel carpian;
  • Compresia osoasă cauzată de artroză;
  • Diabet;
  • Fibromialgie;
  • Lupus;
  • Sindromul Guillan-Barre;
  • Hernie de disc;
  • Carența de vitamină B12;
  • Afecțiuni tiroidiene;
  • Boala Lyme;
  • Scleroză multiplă;
  • Accident vascular cerebral;
  • Tumori cerebrale;
  • Compresia asupra unui nerv periferic;
  • Neuropatia periferică;
  • Sciatică;
  • Zonă Zoster;
  • Vasculită, potrivit sursei citate.

Poate fi prevenită amorțeala membrelor?

Tratamentul depinde de la caz la caz. Problemele nervoase pe termen lung pot fi tratate cu medicamente prescrise de medicul specialist.
Totuși, pentru a preveni amorțeala, masați membrul afectat pentru a îmbunătăți circulația sângelui.

În unele cazuri, aplicarea gheții sau a unei comprese calde pe zona afectată timp de 15 minute poate ajuta. Cu toate acestea, aveți grijă să nu vă deteriorați pielea. Dacă zona este amorțită, nu vei ști dacă devine prea cald sau prea rece. Faceți exerciții regulate pentru a îmbunătăți circulația sângelui și starea de fitness. Asigurați-vă că vă odihniți suficient. Mâncați o dietă sănătoasă și evitați consumul excesiv de alcool.
Terapiile alternative, cum ar fi masajul și acupunctura, pot fi de asemenea utile. Dacă amorțeala este cauzată de o deficiență de vitamine, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați suplimente.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 minute ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

38 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

o oră ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

o oră ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

2 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

2 ore ago

Citeste si: