Din cuprinsul articolului
Virgiliu Stroescu a vorbit în exclusivitate la România TV în legătură cu consumul de alcool în perioada caniculară, subliniind că acest lucru este deosebit de periculos. Până și un singur pahar are repercusiuni, precizează specialistul.
„Alcoolul e un toxic si un singur pahar de bere nu rămâne neînscris în creier. Dacă iei o bucată de vată cu spirt şi o pui sub buză, o ţii 3 minute, când o scoţi, e roşie. Asta pentru că a stricat mucoasa din gură. Când bei o ţuică, tot esofagul e rană. Pe unde trece, face rău. Dacă bei o sticlă de bere, 4 ore sta in celulele organismului si omoara tot ce este viu. Orice gram de alcool e toxic. Alcoolul scurtează viaţa, atacă ADN-ul (…)
Fresh-urile sunt gustoase, dar nu sunt sănătoase. Sunt prea concentrate şi chinuiesc pancreasul. Câte portocale poti mânca o dată? Una, două, trei. Un fresh conţine sucul de la 12 portocale. Portocalele integrale sunt cele mai sănătoase.
Sifonul bagă în tine dioxid de carbon care este acid si scade toata imunitatea organismului, că aceasta devine acidă. Organismul trebuie să fie alcalin. Apa minerală are minerale, apa carbogazoasă e acid carbonic si acidul creşte riscul de cancer.
Lămâia e acidă în gură, dar în stomac e alcalină. Nu bagi dinţii în lămâie pentru că distruge dinţii. Când ajung în stomac, sărurile de acid citric sunt alcaline. Dacă cineva are pietre acide, bea lămâie si se topesc„, explică reputatul medic Virgiliu Stroescu pentru sursa menționată.
Doctorul Virgiliu Stroescu mai spune că este greșit să nu mai consumăm pâine. „Pâinea are tot ce are nevoie un om pentru a trăi, nu eliminați pâinea din alimentația dumneavoastră”, spune el.
Cum se prepară „cafeaua” din pătrunjel
Avem nevoie de numai câteva ingrediente şi un blender, pentru a prepara acasă, la orice oră, licoarea magică, potrivit topremediinaturiste.ro.
Ingrediente
– 2 legături de pătrunjel proaspăt
– 1 lingură miere de albine
– 1 lămâie bio
– 1 lingură ulei de măsline
– jumătate de litru de apă
Mod de preparare cafea din pătrunjel
Pătrunjelul se spală, se taie și se pune în blender. Se adaugă mierea, lămâia tăiată bucăţi cu tot cu coajă (sau sucul de lămâie), uleiul de măsline și apa. Se amestecă bine.
Se bea o ceașcă de cafea de pătrunjel sau un pahar, zilnic.
„Când bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești, și amărât, simți întâi un fel de zguduitură în corp, se ridică părul și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”, spune dr. Virgiliu Stroescu.