Din cuprinsul articolului
Prezent la Sinteza Zilei, emisiune moderată de Mihai Gândea, doctorul Virgiliu Stroescu a dezvăluit lista alimentelor care măresc riscul de cancer.
„Mâncând foarte mult o hrană nesănătoasă ni se pare că este bună.
Viața este mai puternică decât otrava. Când spui insecticid sau erbicid înseamnă moarte, sunt substanțe care omoară, dar viața este mai puternică decât moartea.
Există substanțe care favorizează apariția cancerului, anume toate E-urile, pesticidele, alcoolul, tutunul, cafeaua, uleiul prăjit.
Oamenii de știință au spus clar că cei care mănâncă mai mult de 40 de grame de carne roșie pe zi le crește riscul de a face cancer cu 45%.
Carnea roșie nu este otrăvită, dar conține niște factori de creștere, iar dacă ai o celulă de cancer și mănânci foarte multă carne, factorii de creștere vin și cresc celula canceroasă.
Animalele au estrogeni animali, care sunt activi, și există cancere hormono-active. Estrogenii sunt unii dintre hormonii care favorizează cancerul.
Estrogenii din plante scad concentrația factorilor de creștere.
În prezent, în pește există mercur, care crește riscul de cancer. Cu cât peștele este mai mare, cu atât cantitatea de mercur este mai mare.
Toate produsele animale nu sunt sănătoase pentru om. Laptele de vacă nu este pentru noi. Are de trei ori mai mult calciu decât are nevoie copilul.
Tot ce este verde și are viață ne mărește capacitatea de a trăi”, a explicat medicul, la Antena 3 CNN.
Dr. Virgiliu Stroescu a declarat la un moment dat că a fost șocat când a descoperit ce mănâncă românii în cantități industriale.
Medicul specialist a arătat cât de periculoasă este pâinea albă pentru sănătatea noastră. Doctorul Virgiliu Stroescu a precizat că ar trebui să învățăm cum să mâncăm pâine integrală.
„De ce suntem anemici? Pentru că mâncăm pâine albă! Avem osteoporoză.. păi dacă mâncăm pâine albă?! Noi suntem boieri… ne place pâinea albă… Dar ne nenorocim! Fără fibre suntem nenorociți! Fibrele sunt cele care ne curăță intestinele. Fibrele absorb toate prostiile pe care le mâncăm. Am rămas uluit când am aflat că românii mănâncă pâine congelată.
Dacă tot stăm acasă, putem lua pâine integrală. Facem niște pituci din ele, le băgăm la congelator și avem pâine normală. Trebuie să ne obișnuim să mâncăm pâine integrală”, a zis doctorul nutriționist Virgiliu Stroescu la B1 TV.
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…