Din cuprinsul articolului
Medicul Virgil Stroescu relevă, la România TV, că oamenii care obișnuiesc să consume în mod frecvent carne prezintă un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer față de vegetarieni.
În cadrul emisiunii „Punctul culminant”, prezentată de Victor Ciutacu la România TV, medicul Virgil Stroescu a vorbit despre riscul pe care îl prezintă consumul de carne.
„Un om care nu dă la copil decât salată, ăla nu-i un om normal. Sunt niște reguli. Și veganii care sunt la ora actuală nu sunt niște oameni care nu știu absolut nimic, dar s-a văzut foarte clar că există două categorii de aminoacizi: aminoacizii esențiali și neesențiali.
Cine credeți că fac aminoacizi esențiali, plantele sau animalele? Plantele. Fără aminoacizi esențiali noi nu putem trăi. Aminoacizi esențiali fac doar plantele. Omul și animalele nu pot face aminoacizi esențiali. Asta e formidabil chiar. Nu putem spune că nu avem nevoie de aminoacizi din plante. Ele fac aminoacizi esențiali.
Secretul unei alimentații normale
E dovedit că alimentația cu carne nu e sănătoasă. Sunt milioane de oameni care nu au consumat carne. Închipuiți-vă puțin, în România, la cât timp se mânca o găină? La săptămână. Deci erau vegani dacă mâncau o dată pe săptămână. Eu nu zic că nu mâncau, dar, în general, oamenii care au trăit și trăiesc mult sunt oamenii care mănâncă vegetale. Din ce cauză, carnea nu este un animal sănătos, nu are fibre vegetale. Ăsta este secretul unei alimentații normale.
Dacă n-ai fibre, ești un nenorocit: crește rata cancerului, pentru că nu împinge nimeni hrana, ești constipat, cancer de colon. Apoi, fibrele vegetale sunt ca un fel de mop, atrag tot ce face rău. Ai nevoie, strict necesar, pentru flora intestinală. Dacă nu mănânci fibre vegetale, nu poți să ai bună flora microbiană inferioară, pentru că în partea inferioară a intestinului fibrele vegetale se descompun și dau hrană și pentru microbiotă și pentru intestin, pe când hrana animală provoacă cancer”, a spus dr. Virgil Stroescu.