Din cuprinsul articolului
Ești cardiac, iar medicul ți-a prescris acest medicament? Poate duce la o creștere a bolii dacă nu este luat corespunzător. Uite care sunt riscurile.
De ce sunt prescrise beta-blocantele? Medic: Beta-blocantele reprezintă o clasă de medicamente care sunt folosite împotriva aritmiei cardiace și pentru protejarea inimii față de infarctul miocardic secundar. Medicii specialiști spun că ele pot fi folosite și în multe alte boli. Iată o actualizare privind mecanismul, efectele secundare și contraindicațiile acestora.
Beta-blocantele, cunoscute și sub numele de beta-blocante sau inhibitori beta-adrenergici, sunt adesea utilizate în cardiologie. Administrate pe cale orală, acestea ameliorează inima prin încetinirea ritmului cardiac, scăderea tensiunii arteriale și reducerea consumului de oxigen.
Mai mult, medicamentele au capacitatea de a întări mușchiul cardiac atunci când acesta este slăbit. În caz de urgență, acestea pot fi, de asemenea, injectate intravenos.
Care este „cel mai bun” beta-blocant?
Cel mai frecvent utilizat beta-blocant este bisoprololul (Cardensiel®). De ce? Este relativ neutru, ușor de manevrat și are multe doze care îl fac ușor de prescris. Cu toate acestea, nu există un beta-blocant „cel mai bun” sau „cel mai rău”.
Alegerea medicamentelor se discută cu medicul cardiolog în funcție de fiecare pacient în parte (vârstă, patologie, istoric etc.).
Beta-blocantele, după cum sugerează și numele lor, blochează receptorii beta-adrenergici ai celulelor musculare miocardice ale nodului sinusal. Astfel, acestea împiedică acțiunea catecolaminelor (adrenalină, noradrenalină și dopamină). Efectele acestora pot fi numeroase:
Cum trebuie luate aceste medicamente? Poate fi luat un beta-blocant noaptea?
Beta-blocantele pot fi prescrise de un medic de familie sau de un cardiolog.
Care sunt riscurile de interacțiune?
Beta-blocantele prezintă puține riscuri de interacțiune. Cu toate acestea, ele pot interacționa cu medicamentele antihipertensive cu acțiune centrală și cu medicamentele care conțin diltiazem, verapamil sau fingolimod.
Asigurați-vă că îi spuneți medicului dumneavoastră dacă luați un antiaritmic, antidepresiv imipraminic, neuroleptic, blocant al canalelor de calciu, picături pentru ochi beta-blocante sau un medicament care conține dobutamină, izoprenalină sau meflochină.
Beta-blocantele sunt prescrise în principal pentru tulburări cardiovasculare (tahicardie, aritmie, hipertensiune arterială, infarct miocardic, insuficiență cardiacă sau accident vascular cerebral). Acestea pot fi, de asemenea, indicate:
Atunci când ne confruntăm cu stresul, organismul nostru produce adrenalină și noradrenalină, care sunt responsabile de simptome neplăcute (nervozitate, tremurături, creșterea ritmului cardiac etc.)
Beta-blocantele acționează tocmai asupra secreției de adrenalină și permit încetinirea bătăilor inimii. Acesta este motivul pentru care acestea sunt uneori folosite, potrivit Sante Magazin.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…