Din cuprinsul articolului
O durere de cap este o durere sau un disconfort la nivelul capului, scalpului sau gâtului.
Printre tipurile comune de dureri de cap se numără durerile de cap de tensiune, migrenele sau durerile de cap în grup, durerile de cap sinusale și durerile de cap care încep în gât. Este posibil să aveți o durere de cap ușoară în cazul răcelii obișnuite, gripei sau al altor boli virale atunci când aveți și febră scăzută.
Unele dureri de cap sunt un semn al unei probleme mai grave și necesită asistență medicală imediată.
Invitat în cadrul emisiunii Doctor de Bine, medicul Radu Țincu a oferit informații prețioase despre durerile de cap.
Dr. Radu Țincu, medic primar ATI: „Durerea de cap este un simptom, este un semn care apare și de obicei trebuie să facem un diagnostic diferențial. Nu toate durerile de cap au neaparat un substrat structural, adică nu avem un anevrism rupt sau o tumoră cerebrală. Dar atunci când durerea de cap apare brusc, în plină sănătate, durează, nu cedează la medicația analgezică sau antiinflamatorie, trebuie să facem diagnosticul diferențial, cu modifcări de structură ale creierului, care pot să determine și astfel de dureri. Spre deosebire de cefalee, în cazul migrenei, durerea de cap este mai degrabă pulsatilă. Și mai supărătoare decât durerea în sine sunt simptomele însoțitoare: greța, incapacitatea de a sta la lumină.”
Dr. Radu Țincu, medic primar ATI: „Nu cred. Cefaleea simplă este cea mai frecventă, însă migrenele reprezintă si ele o categorie importantă și sunt mulți oameni cu acestă problemă.”
Dr. Radu Țincu, medic primar ATI: „Nu. Nu orice durere de cap trece după un somn bun. Și cred că de multe ori dacă adormim cu durere de cap este afectată calitatea somnului, pentru că nu se produce somnul profund. Acest disconfort va superficializa somnul. Trebuie să facem ceva înainte de a ne culca pentru a reduce drerea de cap.”
Dr. Radu Țincu, medic primar ATI: „Da eu așa recomand. Dacă avem o cefalee să nu adormim cu ea, ci să luăm un analgezic sau un antiinflamator pentrua ne asigura că ave o calitate a somnului foarte bună. Dacă ne culcăm cu durerea de cap există posibilitatea ca ea să fie prelungită și a doua zi”, a declarat medicul potrivit Stirile PROTV.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…