Din cuprinsul articolului
Medicul Mihai Craiu avertizează în plin val de Bronșiolita cu virus sincițial respirator (VSR) despre ce trebuie să țină cont părintele în tratamentul copilului bolnav: „Categoric nu trebuie să faceți asta!”
Medicul Mihai Craiu avertizează în plin val de Bronșiolita cu virus sincițial respirator (VSR) despre ce trebuie să țină cont părintele în tratamentul copilului bolnav: „Categoric nu trebuie să faceți asta!”
Domnul doctor Mihai Craiu a explicat care sunt primii pași pe care părinții trebuie să îi facă în momentul în care copilul se îmbolnăvește.
„Bronșiolita cu virus sincițial respirator (VSR) produce în aceste zile foarte multe emoții.
Părinții acestor copii sunt îngrijorați și există o evidentă discrepanță între maladia copiilor și abordarea practică a acestora în diversele servicii medicale din Europa și SUA.
Dar ce este comun, în toate protocoalele care se referă la tratamentul bronșiolitei la domiciliu, sunt aceste 3 elemente:
1. Alăptarea respectiv folosirea formulei adecvate de lapte, la copiii ce nu pot fi alăptați, este PRINCIPALUL tratament.
2. Nasul trebuie desfundat cu apa de mare sau ser fiziologic.
3. Nu se folosesc medicamente la copiii atât de puțin bolnavi încât pot fi tratați acasă!!
Dacă a fost consultat de medic și a fost trimis acasă, copilul dumneavoastră nu are nevoie de medicamente inhalatorii.
CATEGORIC nu are nevoie de adrenalină nebulizată… si nici de ventolin, Flixotide sau orice alt medicament antiastmatic”, scrie medicul pediatru Mihai Craiu pe o rețea socială.
La debut, simptomele infecției cu VSR pot fi asemănătoare cu cele ale unei răceli și pot include:
Majoritatea copiilor nu prezintă forme severe ale infecției cu VSR. Dar în cazul celor cu forme severe, infecția cu VSR se poate răspândi la plămâni, cauzând pneumonie sau bronșiolită. Aceste simptome pot include febră, respirație superficială sau rapidă, tuse, respirație șuierătoare (wheezing), scăderea apetitului alimentar și culoarea albăstruie a pielii.
În cazul în care copilul dumneavoastră manifestă simptome mai severe sau este considerat la risc pentru complicații grave din cauza infecției cu VSR, adresați-vă medicului.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…