Categories: Stil de viaţă

Medicul Mihaela Bilic: “Se slăbește cu foame, nu cu nutriționist!”

Nutriționistul Mihaela Bilic ne destăinuie secretele unei vieți sănătoase. O alimentație echilibrată se axează pe regula „puțin din toate”, precizează aceasta.

„ADEVĂRAT sau FALS/mituri alimentare:

Nu există superalimente, este doar o strategie de marketing ca să ne facă să le preferam pe unele în detrimentul altora; sănătatea vine din diversitate.

Caloriile negative nu sunt o legendă, toate produsele proteice sunt greu de metabolizat și 30% din conținutul caloric e cheltuit doar pentru desfacerea lanțurilor de aminoacizi; e greu să ne îngrășăm din carne/pește.

Detox face ficatul nostru în fiecare zi, cu condiția să-i dăm o pauză de la mâncare; și culmea, sucurile de fructe sunt cea mai proastă alegere într-un Detox.

Fumatul ajută la slăbit, 10 țigări consumă aproximativ 300 calorii; iar nicotina are ca efect creșterea glicemiei în sînge, deci fumatul ține de foame și accelerează metabolismul.

Nu contează dacă mâncăm seara sau dimineața, important este aportul caloric total dintr-o zi; ba mai mult, slăbitul apare după epuizarea rezervelor de glucoză din ficat, deci abia în a 3-a zi de cură de slăbire…

Nu slăbitul este greu, ci menținerea lui; degeaba ne înfometăm o săptămână și apoi ne întoarcem la alimentația obișnuită, reîngrășarea va fi rapidă și cu mai multe kilograme decât am pierdut.

Concluzie: ce/cât mănânci în cura de slăbire trebuie menținut pe viață, nu mai există cale de întors!

Sucurile zero sau light sunt cea mai sigură metodă de a-ți satisface pofta de dulce fără calorii și fără risc pentru siluetă; avantajul lor este că reduc apetitul global și nevoia de zahăr, deci sunt aliatul ideal într-o cură de slăbire.

Mihaela Bilic: Citiți cu atenție eticheta și consumați cu moderație

Produsele degresate sunt departe de a fi fără calorii, ele au mai puțină grăsime însă de multe ori în rețetă se pune mai mult zahăr; citiți cu atenție eticheta și consumați cu moderație.

Pe măsură ce îmbătrânim metabolismul și nevoile alimentare scad; la fiecare decadă de viață ar trebui să reducem cu min 10% aportul caloric, doar pentru a ne menține silueta.

Dacă bebeluși mănâncă din 3 în 3 ore, seniorii pot ajunge chiar și la o singură masă/zi.

O alimentație echilibrată se bazează pe regula “puțin din tot”; pentru ca organismul să-și poată extrage nutrientii de care are nevoie, e recomandat să mâncăm zilnic minimum 15 alimente diferite.

Diversitatea face sănătatea, iar moderația menține silueta. Putem slăbi fără intervenția nutriționistului dacă reducem la jumătate porția, iar lucrul ăsta trebuie să-l facem pe viață; numărul de kilograme crește automat când ne apucăm să mâncăm mai mult. Ca să fie mai simplu voi spune “se slăbește cu foame, nu cu nutriționist!”, a fost mesajul transmis de Mihaela Bilic.

Recent Posts

Un expert avertizează: nu beți niciodată ceai fierbinte cu aceste alimente

Pe măsură ce vremea se răcește, apelăm mai des la o ceașcă de ceai preferat,…

21 de minute ago

Diana Spencer, povestea tragică a femeii cu același nume ca Lady Di

Moartea tragică a Dianei Spencer, cunoscută și sub numele de Lady Di, a fost o…

51 de minute ago

5 motive pentru care ar trebui să mănânci mai mulți struguri negri

Strugurii negri sunt printre cei mai bogați în antioxidanți, care protejează organismul de multe boli…

o oră ago

Două alimente pe care le consumă toți longevivii – vă pot prelungi viața până la 100 de ani

Vă spunem ce alimente neașteptate (și ieftine) vă pot prelungi viața și vă pot proteja…

2 ore ago

Cele mai inteligente zodii din punct de vedere emoțional

Inteligența emoțională, capacitatea de a înțelege și de a gestiona eficient emoțiile, variază de la…

3 ore ago

Alertă maximă. Ce trebuie să faci înainte, pe timpul și după inundații de amploare

Alertă maximă. Fiecare an aduce cu sine provocări meteorologice, iar ploile abundente și inundațiile de…

3 ore ago

Citeste si: