Din cuprinsul articolului
Cine este medicul erou de la Matei Balș? A spart geamul și a salvat mai mulți pacienți.
Cinci persoane au murit în această dimineață în urma tragediei de la Institutul Matei Balș. Din primele informații, unul dintre trupurile neînsuflețite ar fi fost găsit pe holul principal. Un altul, carbonizat, ar fi fost descoperit în salon, între paturi, unul în baia salonului și altul pe balcon. A cincea victimă, care în primă fază nu a fost identificată, ar fi fost găsită carbonizată în baie.
Cine este medicul erou de la Matei Balș? A spart geamul și a salvat mai mulți pacienți
Cadrele medicale s-au mobilizat și multe dintre ele s-au comportat ca adevărați eroi. Medicul Cătălin Apostolescu a spart efectiv geamul și, astfel, a salvat viața mai multor pacienți aflați la Terapie Intensivă.
Avocata Laura Vicol a mărturisit la România TV că medicul Cătălin Apostolescu s-a ales cu arsuri pe picioare.
„L-am văzut cu ochii mei pe domnul doctor Cătălin Apostolescu, cu blugii arşi, arsuri pe picioare. A scos un pacient pe geamul salonului şi a ajutat şi la scoaterea altor doi pacienţi”, a declarat Laura Vicol.
Aceasta a mai spus și că o asistentă a leșinat.
„Una dintre asistente, după ce a acordat primul ajutor tuturor persoanelor a leşinat”, a mai spus aceasta.
Vladimir Beliș: „Carbonizarea este un termen utilizat excesiv”
În ceea ce privește victimele, Vladimir Beliș, fost director al Institutului de Medicină Legală, a atenționat asupra faptul că nu se poate aprecia dacă acestea au fost sau nu carbonizate.
„Carbonizarea este un termen utilizat excesiv. Carbonizarea este atunci când flacăra învăluie corpul uman. Trebuie să stabilească acest lucru, dacă persoana decedată a fost sau nu carbonizată doar de medicul legist. De multe ori, este vorba despre arsuri de gradul 3.
Carbonizarea nu presupune doar afectarea tegumentelor, ci și a țesuturilor musculare. Termenul trebuie să fie utilizat cu discernământ, de persoane competente, care pot aprecia gradul de arsură”, a declarat Vladimir Beliș la Antena 3.