Din cuprinsul articolului
Medicul Emilian Imbri. Virusul Sars-CoV-2 este mic, mic și nu-l vedem dacă este mai bronzat sau mai flegmatic/ Trebuie să reținem că nu există tratament
În mod oficial, tulpina africană a coronavirusului a ajuns vineri și în România. Aceasta a fost identificată în două probe, dintr-un lot de 93 analizat. Una dintre probe provine de la un pacient din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești.
Este vorba de o femeie din București și un cetățean turc infectat în Argeș, fără istoric de călătorie, a informat, vineri, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).
În acest context, medicul Emilian Imbri, de la Spitalul Victor Babeş din Capitală, atrage atenția că nu există tratament pentru boală. Acesta a declarat pentru Antena 3 că că medicamentele care se dau în spital doar încetinesc sau opresc înmulţirea virusului, însă nu îl elimină.
„Aș vrea să vă spun, foarte pe scurt, ce știm sigur despre virusul SARS-COV-2. Știm foarte clar că este virus, că este mic, mic și nu-l vedem dacă este mai bronzat sau mai flegmatic. Și nu o să reușim fără analize să ne dăm seama de unde vine.
Știm însă sigur că produce boală. Știm iarăși că această boală tâmpită lasă urmări. Nu știm încă foarte sigur ce urmări, pe termen lung.
Este clar că trebuie să ne ferim să ne îmbolnăvim, indiferent că vine din Africa de Sud, Anglia sau România.
Cred că pot să emit o glumă: până acum cred că am avut varianta bănățeană a acestui virus, deoarece a fost mai lentă, și s-a transmis cu o lentoare aparte. Iată că vine o variantă din Oltenia mai rapidă. Deci, nu există vreo denumire, este virus.
Nu există tratament, este un lucru pe care trebuie neapărat să-l reținem! Ce se dă în spitale și ce dă toată lumea în această afecțiune este o formă de medicație care încetineşte sau oprește înmulțirea acestui virus, ca să nu ajungă atât de mult în organism, încât să nu mai știm de noi.
Ca atare, în România, este o creștere a numărului de infectări. Și, din tot ce știm, doar două sunt din Africa de Sud”, a declarat medicul Emilian Imbri.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…